GEOGRAFI

Res nu! – Stränder på Koh Lanta

Koh Lanta är en vacker ö i Krabi-provinsen i södra Thailand, känd för sina fantastiska stränder och avkopplande atmosfär. Här är några av de mest populära stränderna på Koh Lanta:

Long Beach (Pra Ae Beach):

Long Beach är en av de längsta och mest populära stränderna på Koh Lanta. Det är en perfekt plats för långa promenader, solbad och simning. Här finns också flera strandbarer och restauranger för att njuta av god mat och dryck.

Klong Dao Beach:

Klong Dao Beach är en bred, halvmåneformad strand som erbjuder en familjevänlig atmosfär och lugnt vatten. Det finns många hotell, bungalows och restauranger längs stranden, vilket gör det till ett populärt val för besökare.

Klong Nin Beach:

Denna strand ligger söder om Klong Dao Beach och erbjuder en mer avslappnad atmosfär med färre människor. Klong Nin Beach är omgiven av palmer och har en vacker solnedgångsutsikt.

Kantiang Bay:

Kantiang Bay är en av Koh Lantas mest pittoreska stränder, omgiven av klippor och tropisk grönska. Det är en utmärkt plats för snorkling och dykning, med korallrev och marint liv i närheten.

Bamboo Beach:

Bamboo Beach är en liten, avskild strand som ligger längst söderut på ön. Det är en perfekt plats för att koppla av och njuta av naturen, med kristallklart vatten och mjuk sand.

Nui Beach:

Nui Beach är en liten, gömd pärla som är något svårare att nå, men väl värt besväret. Området erbjuder fantastiska snorklingsmöjligheter och en lugn atmosfär.

Flera andra mindre stränder och vikar finns också på Koh Lanta, som erbjuder besökarna en mängd olika alternativ för sol, sand och hav.