FAKTA

Världens största grotta – Hang Son Doong

Hang son doong är över tre mil långa och över 200 meter höga är Han Son Dongs största grottor tillräckligt stora för att hysa ett helt stadskvarter i New York City.
Genom att begränsa turer till en operatör kunde vi skydda grottan från storskalig utveckling. Endast 10 kunder är tillåtna per avgång. Turer går en gång i veckan från februari till augusti varje år.
Hang Son Doongs ekosystem är enormt men ändå unikt, med sitt eget vädersystem.
Mikroskopiska organismer trivs i mörkret.

Bilresan till Hang Son Doong är inte för svaga hjärtan. Två dagar av ansträngande djungel vandring och flod korsningar för att nå ingången, camping för natten nära en grotta och Han Yen, nu känd som den tredje största grottan i världen. Det är ett äventyr utan dess like.
Trots de fysiska kraven blev gästerna väl omhändertagna och 2 grottare, 3 lokala guider, 2 kockar, 2 parkvakter och 20 bärare anslöt sig till varje expedition.

Översikt Över Hang Son Doong

 • Den största grottan på planeten mätt i tvärsnitt.
 • Det upptäcktes och under söktes första gången 2009. Sedan 2013 är det endast öppet för allmänheten.
 • Unikt för två gigantiska sänkhål (grotttak kollapsar) och underjordisk regnskog.
 • Hem till ”Vietnams mur”, en 90 meter hög kalcitbarriär.
 • En mängd ovanliga grottformationer, inklusive gigantiska grottpärlor, höga stalagmiter och fytokarster.
 • Inbäddat i Phong Nha-Ke Bang National Park, hem till några av världens största grottor.
 • Oxalis Adventure arbetar med British Vietnam Caving Expedition Team och den vietnamesiska regeringen för att genomföra expeditionerna.
 • Av bevarande- och säkerhetsskäl kan du bara besöka Son Doong på fyra dagars expeditioner med Oxalis Adventure.
Hang Son Doong – sjö

Sammanfattning av upptäckt i grottan

 • Den 10 december 1990, under en rutinmässig resa in i djungeln, upptäckte Mr. Ho Khanh av misstag grottan gången som nu blev känd som Hang Son Doong.
 • Den 7 april 2009 var Peter MacNab, en medlem av The British Vietnam Caving Expedition Team den första som gick in i Son Doong Cave.
 • Den 30 april 2013 publicerade Guinness Book of World Records 2013 års världsrekordbok, som erkände Hang Son Doong som den största grottan i världen.

En Guide till Att Besöka Son Doong, Världens Största Grotta

Exklusivitet och Kostnad för Son Doong-Äventyret


Researrangören Oxalis är ensam om rätten att organisera turer till Son Doong, världens största grotta, belägen i Vietnam. Denna upplevelse är både fysiskt krävande och kostsam, med priser runt 3 000 dollar för en djungeltur. Biljetterna är eftertraktade och släpps i början av varje år, vilket gör denna UNESCO-värda grotta till en exklusiv destination. För att bevara dess unika miljö är antalet besökare begränsat till endast 10 personer per vecka.

Tidsbegränsade Besök och Grottans Unika Natur


Besöken till Son Doong är tidsbegränsade, och grottan är öppen för besökare endast från februari till augusti, med en resa per vecka. Grottans enorma storlek inkluderar ett eget ekosystem, med gigantiska proportioner där de största stalamiterna når upp till 8 meter. Dessutom finns det sällsynta strasspärlor i väggarna och vackra sjöar i grottans mitt.

En Äventyrlig och Utmärkande Expedition


För att nå Son Doong krävs två dagars vandring genom djungeln, flodövergångar, tältovernattningar, simning i underjordiska sjöar och mycket mer, vilket gör det till en äkta expedition. Utrustad med erfarna guider och begränsat till bara 20 bärare per tur, är deltagarna i trygga händer.

Är du Redo för Äventyret 2021?


För de äventyrliga och förberedda, erbjuder resan till Son Doong en unik och oförglömlig upplevelse.