FAKTA

Köp resa nu! – Fantastiska upplevelser på Färöarna

Ett besök på Färöarna blir en upplevelse för livet. Utmärkt natur, rik historia, rikt kulturliv. Det växlande vädret – regn, dimma, värme och sol – ger en underbar naturupplevelse. Färöarna är hem för fåglar, får, orörd natur, avlägsna byar och tystnad där bara naturens ljud kan höras, som sorlet från vattenfall. Färöarna har ett väl utbyggt vägnät som når cirka 80 % av ön via broar och tunnlar.

6. Mykines

Mykines

Mykines är skärgårdens västligaste ö och att vandra från Mykines kommun till fyrholmen är en mycket speciell upplevelse. Sväva ovanför ön och njut av fantastisk utsikt över havet i väster och andra öar i öster.

5. Vestmannabergen

Vestmannnabergen

Vestmannnabergen är en av Färöarnas största turistattraktioner. Här kan du komma nära vilda fåglar och spektakulära miljöer i form av grottor och branta klippor. En båttur till Vestmannnabergen rekommenderas. Här kan du komma nära fågelliv, imponerande grottor och förtrollande klippor.

4. Nólsoy

Nólsoy

Norsoy är en ö för dig som vill uppleva natur och lantlig atmosfär på samma gång. Det finns utmärkta möjligheter till naturutflykter, som de gamla vandringslederna över berget Eggjarklet till Bolzan-fyren. Total restid är
3,5 timmar. Norsoy är den enda staden med samma namn som ön med flera kaféer.

3. Klaksvík på Färöarna

Klaksvík

Klaksvík är den näst största staden på Färöarna. Den ligger i dalen i norra änden av viken som utgör hamnen. Staden är omgiven av höga berg, som Cackle, som erbjuder spektakulära vyer vid bra väder. Erbjuder kultur- och shopping möjligheter i mysiga små butiker och charmiga caféer.

2. Tórshavn

Tórshavn

Upptäck staden till fots och se sida vid sida gamla kulturminnesmärkta byggnader och arkitekt ritade bostäder. Lokala designers finns i Østrøm, Guðrun och Guðrun. Det nordiska köket kan avnjutas på flera spännande och mysiga restauranger i den lilla huvudstaden

1. Trælanípan och Gásadalur

Trælanípan och Gásadalur

Från kanten av denna udde kan du se den största sjön på Färöarna, sjön Sørvágsvatn, som ligger 12 meter rakt ut i havet. På andra sidan kan du se fågelberget Sørvágsbjørg, Mykines och Mykineshólmur.
Staden Gassadalur är hem för Färöarnas mest berömda vattenfall, Moolafosur, som rinner ut i Atlanten. Det karakteristiska huset med halmtak inrymmer pensionatet Gásadalsgarður med ett kafé. Här kan du njuta av lantliga idyller och hemlagad färöisk mat. På väg till och från Gasadalur passerar du genom byn Sandavágur, hem till det mysiga caféet Fiskastykkið. Här kan du äta lunch eller köpa kaffe och tilltugg.