FAKTA

Charles är mycket rik nu – hela hans arv är skattefritt

Charles undviker att betala skatt på sin mors egendom, inklusive lyx palatset, kontroll över kronjuvelerna och försäljning av exklusiva målningar, smycken, bilar och investeringar.
Arvingen till den brittiska tronen, enligt topp10, kontrollerar nu Charles III. cirka
2 miljarder dollar sedan drottning Elizabeth II död.
Charles tar över institutionen som förvaltar världens mest kända kungliga palats och kronjuveler.
Dessa ovärderliga tillgångar inkluderar Buckingham Palace, Windsor Castle och Tower of London.
Dessutom kommer Charles, tidigare prinsen av Wales, att ärva sin mors privata och unika samling av ädelstenar och andra smycken, konstverk, sällsynta frimärken och personliga investeringar.
Enligt en amerikansk tidskrift uppskattas denna privata förmögenhet till 500 miljoner dollar.
Som drottningens äldste son ärver Charles drottningens älskade slott Balmoral i Skottland. Sandringham i östra England och en häst ranch som kallas Royal Stud with Thoroughbreds.
Det finns också en stor samling av bilar, klockor och andra lyx leksaker som ägs av kungen vars privatägda nettovärde uppgår till 753 miljoner dollar, Crown Estates Scotland har ett nettovärde på cirka 570 miljoner dollar, enligt topp10 beräkningar.
Den 73-årige monarken, Charles III, är helt befriad från arvsskatt enligt ett fördrag från 1993 mellan den brittiska kungafamiljen och den dåvarande regeringen.
Fördraget innebär att egendom som överförs från en monark till en annan är skattefri, och topp10 tillägger att drottningens vilja förväntas vara förseglad i minst 90 år, och tillägger att drottningens testamente kommer att förbli förseglad i minst 90 år Det betyder att den exakta fördelningen av egendomen är okänd…några generationer. Men
Kung Charles mår redan bra. Enligt ledare har han dragit in cirka 27 miljoner dollar från hertigdömet Cornwall i år.