VÄRLDEN

10 största lagerlokaler i världen

Här har du en topp lista på dom största lagerlokalerna i världen.

10. TESLA WAREHOUSE, KALIFORNIEN

Tesla Motors, baserat i Fremont, Kalifornien, USA, tar nästa plats med ett fotavtryck på knappt 500 000 kvadratmeter.

9. MEYER WERFT, TYSKLAND

Inte bara en av de största i världen utan också en av de äldsta, byggdes denna varvsanläggning 1795 i Papenburg, Niedersachsen i Tyskland. Med 678 000 kvadratmeter lagrar det nu några av världens största och lyxigaste kryssningsfartyg. Under sin livstid har över 700 fartyg byggts i detta lager. Om du placerade dem alla från början till slut, skulle de lägga till mer än 132 mil fartyg.

8. TESCO DISTRIBUTION CENTER, IRLAND

TESCO DISTRIBUTION CENTRE byggdes 2007 som ett distributionscenter för Tesco-livsmedel. Lager är på drygt 863 000 kvadratmeter. Beläget i Lanestown, Irland. Det kostade mer än 70 miljoner euro att bygga.

7. MORRISONS DISTRIBUTION CENTRE, SITTINGBOURNE, ENGLAND

Morrisons Distribution Center i Sittingbourne är inte bara en av Storbritanniens och därefter världens största lageranläggningar. Det är också ett naturcentrum med många bevarandeprojekt som pågår under bygganden. Den stora lagerlokaler kommer in på hela 919 443 kvm.

6. SHAW NATIONAL DISTRIBUTION CENTRE, LANCASHIRE, ENGLAND

Shaw National Distribution Center är en logistikjätte. Yodel samt en annan detaljhandel Shop Direct Group som äger very.co.uk, littlewoods.co.uk och isme.com. Lagerlokalen sträcker sig över 1 miljon kvadratmeter.

5. AMAZON FULFILMENT CENTRE, DUNFERMLINE, SCOTLAND

Amazon – världens största återförsäljare driver dagligen otaliga logistik lager. Varav ett är ett av världens största lager, Amazon Fulfillment Center i Dunfermline som mäter 1 miljon kvadratmeter.

4. JEAN-LUC LAGARDERE PLANT, FRANCE

Du är på väg till Toulouse en stad i Frankrike för att hitta 4 största lagerlokaler i världen. Jean-Luc Legardere anläggningen behöver alla sina 1,32 miljoner kvadratmeter. Eftersom den används för att bygga Airbus 380. Det är det största flygplanet i världen.

3. TARGET IMPORT WAREHOUSE, WASHINGTON

För att hantera import av sina varor byggde Target ett lager på 2 miljoner kvadratmeter i Lacey Washington. Det är navet från vilket distribution till regionala lager görs. Target har också andra lager men den här är störst.

2. JOHN DEERE WAREHOUSE, ILLINOIS

I Milan Illinois USA finns världens största fabrikslager. John Deere byggde sin anläggning på 2,6 miljoner kvadratmeter här för sin nordamerikanska distributionsverksamhet.

1. BOEING EVERETT FACTORY, WASHINGTON

Utöver alla tvivel är Boeing Everett Factory i Everett Washington USA det mest mega lagret i världen. När du checkar in på de fantastiska 4,3 miljoner kvadratmeter är det både det största lagret och den största byggnaden i världen. Ur ett perspektiv rymmer den 80 fotbollsplaner, men det finns fortfarande lite utrymme kvar. Ursprungligen konstruerad för att bygga Boeing 747. Utrymmer den nu montering för 767, 777 och den massiva 787 Dreamliner.

Så här har du de 10 största lagerlokalerna i världen.