LIVSSTIL

10 Vanliga frågor om Camping!

Topp10 har sammanställt dom vanligaste frågorna om camping i Sverige.

Hur många campingar finns det i Sverige?

Det finns för närvarande över 400 campingplatser i Sverige, vilket representerar 75 000 campingplatser och 9 000 stugor, enligt Svenska Camping- och Stugföretagens Branschförbund. Därför gäller dessa siffror för SCR-anslutna campingplatser, inte fristående campingplatser.

Vad kostar det att campa med husvagn?

Kostnaden för camping i Sverige beror på flera saker. Det beror på om du väljer att campa under högsäsong, hur länge du campar, om du campar med tält eller husbil och om du behöver el osv. Vi rekommenderar att du kontaktar campingplatser i andra delar av Sverige du är intresserad av och be om en offert eller pris.

Vilket campingkort ska man ha?

För att kunna campa på SCR Svensk Campings medlemmars campingplatser behöver du Camping Key Europe som kostar ca 165 kr. Med ett camping kort kan du få rabatter, förmåner, försäkringar med mera.

Vad kostar campingplats?

Kostnaden för en campingplats beror på en mängd olika faktorer. Till exempel var i Sverige ska man campa och hur länge man vill campa. Om du vill ta reda på exakt hur mycket campingplatser kostar rekommenderar vi att du kontaktar de campingplatser du är intresserad av.

Vad kostar en säsongsplats på camping?

En säsongs plats på en camping kostar från 8000 kr till 30.000kr. Kostnader för en säsongs plats på en camping skiljer sig markant på priset som beror bland annat på:

  • Hur stor campingplats behöver du?
  • Behöver du el och tv?
  • Finns det VA på campingplatsen
  • Restaurang på campingen.
  • Uppträdande och underhåll på campingen.

Vad kostar det att tälta på camping?

En camping plats kostar från 100 kr och uppåt. .

Kan man besöka campingplatser utan campingkort?

Ja, Men om campingen är ansluten till SCR Svensk Camping behöver du ha eller köpa ett camping kort. Om du inte vill köpa ett camping kort kan du bara besöka fristående campingplatser.

Utförs det besiktning av lekplatser på en camping i Sverige?

De flesta campingplatser i Sverige har någon typ av lekplats – vissa mer avancerade än andra. Lekplatserna brukar vara klätterställning och gungor, eller så finns det mer avancerade lekplatser än så. Det är i alla fall viktigt att lekplatser besiktigas av Playcare eller andra som inspekterar lekplatser. Om du reser med barn och vill garantera en säker lekplats, vänligen kontakta campingen du planerar att besöka.

Hur är det att campa med barn?

Oavsett om du sitter i en husvagn, tält eller hyr en stuga går camping med barn smidigt. Camping skapar minnen för livet och många barn får nya vänner under sin camping semester. De flesta campingplatser har någon typ av lekplats, paddel tennis eller andra aktiviteter för familjer som vill tillbringa mycket tid på campingen.

Vi har aldrig campat tidigare – vad bör vi tänka på?

Hur vill du campa, husvagn med förtält eller tält, husbil? Välj det som passar dig/ditt företag bäst. Populära campingplatser fylls snabbt, så vill du ha en garanterad camping på ett mer populärt läge bör du boka tidigt! Var öppen med vad din camping semester kommer att innehålla och var öppen för andra – dina grannar under camping kan vara början på livslånga vänskap. Använd ditt sunda förnuft, håll dig ren, skräp inte ner och sänk volymen på natten – det skapar en trevlig vistelse för dig och dina grannar.