LIVSSTIL

Bästa stränderna i Dubai

Dubai handlar inte bara om skyskrapor, enorma köpcentrum och storslagna upplevelser. Det finns också gott om vackra sandstränder där du kan sola dig i solen eller njuta av ett varmt bad. Det finns sex fantastiska stränder att välja mellan som erbjuder massor av aktiviteter och bad, och vi rekommenderar vilken du väljer för att få lugn och ro. Bästa ständerna i Dubai hittar du på en lista här under.

Jumeirah Open Beach.

Välkommen till Dubais bredaste och längsta strand. Förutom att sola och simma är jogging, cykling och rullskridskor populära på den 2 kilometer långa stigen i mitten av stranden. Både lokalbefolkningen och turisterna kommer hit för att bada, picknicka och idrotta. Livräddare är i tjänst fram till solnedgången, och det finns duschar och toaletter på stranden. Det finns också kiosker som säljer snacks och drycker. Stranden är markerad längst ner på Jumeirah Beach Road.

Jumeirah Beach Park.

Detta är en trevlig strand med vit sand och turkost vatten. De flesta av hotellets strandbussar går här, så det är osannolikt att du möter några främlingar. Hitta din favoritplats under palmerna eller vid vattnet med en bris. En eller två dagar i veckan är damdagar, vilket innebär att män inte är tillåtna. Observera att du måste betala en avgift för att komma in på stranden, men du kan hyra solstolar och parasoller. Det finns även dusch och omklädningsrum. Öppettider: 7.30-22.00 måndag-onsdag och lördag-söndag, 7.30-23.00 torsdag-fredag.

Palace Beach.

Bredvid lyxhotellet Burj Al Arab i Al Sufouh ligger denna fina lilla sandstrand med vit sand och vackert turkost vatten. Det finns inga solstolar eller parasoller, så du kan njuta av en lite öde atmosfär jämfört med andra stränder. Många kommer hit för de vackra solnedgångarna och den fantastiska utsikten från fönstren på lyxhotellen.

Kitesurfing Beach (Free Fun Beach)

Den ligger i en liten vik och är en av de mest sportiga stränderna i Dubai. När det blåser uppåt samlas kitesurfare här. Om du inte gillar denna sport kan du njuta av fotboll, volleyboll eller kajakpaddling. För dem som föredrar att koppla av i solen finns det parasoller. Stranden ligger bakom Saga World, ett exklusivt köpcentrum i Umsekheim 1.

JBR Beach.

Detta är Dubais bästa strand, som ligger under den vackra ”The Walk” som sträcker sig hela vägen till Dubai Marina. Här finns bra affärer, restauranger och kaféer. Stranden är cirka 2 km bred och marinan ligger bakom den. Det finns inga solstolar, parasoller eller toaletter på stranden, men du kan gå ut och hyra dem från caféet. Kom ihåg att klä dig snyggt när du lämnar stranden. Stranden är lätt att nå via några få gångar från The Walk på Jumeirah Beach Road, och om du vill bo på ett hotell nära JBR-stranden kan du titta på de populära hotellen JA Ocean View eller Amwaj Rotana JBR.

Nasimi Beach – Palma Jumeirah

Nasimi Beach – Palma Jumeirah

Den här exklusiva strandklubben ligger intill det lyxiga Atlantis The Palm och erbjuder en annorlunda upplevelse. Den här fantastiska vita sandstranden har en restaurang, bar och gratis stora, härliga solstolar där du kan koppla av och njuta av utsikten över Dubais skyline. Inträdet är gratis, men du måste spendera minst 200 AED per person och endast personer som är 21 år eller äldre får komma in.