LIVSSTIL

Hur skapar du stolta medarbetare i företaget

Jag ägnade många dagar åt att göra det som jag tycker var det mest intressanta och värdefulla, att träffa olika typer av medarbetare och ställa frågor om arbetsglädje och det faktum att vi faktiskt vill må bra på jobbet. Vi vill vara stolta, hitta ett mål och vara en del av ett större mål.

Vi måste känna oss bekräftade och uppskattade. Om vi ​​kan hitta ett sätt att odla stolta medarbetare är det mycket troligt att denna typ av arbete snart kommer att dyka upp i sista raden.

För en tid sedan, på ett av alla tåg jag tog på jobbet, märkte jag bara stoltheten på jobbet. En av tågvärdarna gjorde resan till pricken över i: et med sitt löfte. Det är lätt att se att han är stolt över sitt arbete. Det infekterar passagerare. Jag är ganska säker på att om vi har en fördröjning kommer våra passagerare att ha mer tålamod med besväret.

En person som trivs på jobbet är roligare, lättare att lösa problem och mer kreativ. Stolta medarbetare kan bättre hantera motgångar och är mer energiska. Det är särskilt viktigt att sådana anställda har snabbare kontakt med omgivningen och är mer attraktiva för omgivningen. För att vara stolta över vårt arbete måste vi tro att det arbete vi gör har ett syfte och att detta syfte är mycket viktigt. Tyvärr, i längden är vårt mål bara att tjäna mycket pengar inte tillräckligt.

8. Ska du lägg ner eller byt jobb

Om du inte hittar en anledning till det som driver dig att fortsätta med det du gör, då kanske det är dags att hitta på något annat att göra. Om du alltid känner att du måste gnugga tänderna för att få jobbet gjort blir det svårt att lyckas. Släpp taget och hitta ditt ”varför” på andra sätt.

7. Stolthet skapas uppifrån företagsledningen

Företagskulturen etableras alltid från topp till botten. Detta gäller också stolthet. Om du inte som företagsledare visar att du är stolt över dina anställda och ditt företag kommer ingen att göra det heller.

6. Alla anställda har en viktig uppgift

Om du har fler anställda är det viktigt att göra alla medvetna om att alla har viktiga uppgifter. Testa genom arbetsrotationer för att förstå att företagets framgång kräver alla.

5. Beröm varandra i vardagen

Målsättningen är att vi ska berömma våra anställda i vardagen. Inte bara när budgeten slår in.

4. Uppmärksamma det som är bra på en fika

Fira framgång även i det lilla. Om du har anställda kan du förslagsvis samla dem för ett fredagsfika där alla får lyfta fram något som de gjort bra under veckan.

3. Var snäll mot dig själv

Hjärnan är förinställd på att fokusera på misslyckanden och negativa saker. Det är en nedärvd reflex som hjälpt människan att utvecklas och överleva. Så vi behöver inte slåss mot sabeltandade tigrar på savannen längre. Fokusera på det du lyckats med istället för dina misslyckanden.

2. Hitta ditt varför

Vad gör du egentligen, och varför? Det räcker inte med att gå till jobbet bara för att det är ett jobb. Ska du bli stolt över din yrkesroll behöver du känna att du strävar mot att uppfylla en övergripande längtan.

1. En värdegrund du kan stå för

Företagets värdegrund måste var tydlig för alla anställda. Ska dina anställda känna stolthet över jobbet måste de känna att de kan stå för företagets värdegrund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *