LIVSSTIL

De bästa karibiska maträtterna du kan äta

Sol, stränder och rom definierar Karibien. 

Det karibiska köket är en utsökt blandning av inhemska, afrikanska och europeiska smaker. Och alla länder i regionen producerar aptitretande kulinariska underverk.

Dessa är de bästa karibiska maträtterna.

8. Olja ner

Olja ner

Grytan har dumplings, grönsaker, brödfrukt, kött, kokosmjölk och kryddor som gurkmeja.

Att ha kokosmjölken som bas ger den en krämig konsistens och en sötma som perfekt kompletterar de andra ingrediensernas sälta.

7. Joumou

Joumou

Serveras på nyårsdagen och är den traditionella maten som används för att fira Haitis självständighet. Den haitiska revolutionen var den första i Amerika och en av de enda slavledda rörelserna mot europeisk kolonisering.

Slavar förbjöds att äta denna soppa, gjord på pumpa, nötkött, paprika och grönsaker. Så vilket bättre sätt att fira friheten än att äta den här soppan med vetskap om att ingen längre kan förbjuda den?

6. Ropa Vieja

Ropa Vieja

Namnet på denna maträtt översätts till ”gamla kläder”, vilket inte är den mest lockande mentala bilden att ha om mat. 

Vanligtvis tillsammans med ris, bönor och mjölbananer, är detta utan tvekan en av Kubas bästa måltider.

5. Räkor och Hominy Grits

Räkor och Hominy Grits

Det afrikanska inflytandet på karibisk mat kan ses direkt i denna rätt, som är väldigt lik räkor och gryn du hittar i södra USA.

Skillnaden är att istället för rena gryn, som är gjorda med mald majs, använder den karibiska versionen hominy, majs behandlad i en alkalisk lösning.

4. Bahamian Conch Fritters

Bahamian Conch Fritters

Conch fritters är en av de mest älskade bahamiska matarna. De friterade risfälten är gjorda av strimlad conch, lök, paprika och chili.

De serveras vanligtvis med såser och lime för att balansera den stekta godan, så att du kan få en fest av smaker.

3. Curryget

Curryget

Curry är ett annat indiskt bidrag till karibisk mat. För att få ön twist på det, prova curry get, som innehåller örter och kryddor, vitlök och, ja, peppar.

2. Mofongo

Mofongo

Där en av våra absoluta Puerto Ricanska favoriträtter och en som du hittar på vilken Puerto Ricansk restaurang som helst på ön.

Friterade gröna mjölbananer är basen i denna maträtt, som kan komma platt och toppad med saftigt strimlat fläsk, eller fylld med kött och grönsaker.

1. Jerk Chicken

Jerk Chicken

Jamaican jerk chicken är en global superstjärna. Visst, varje land har ett utsökt sätt att göra kyckling på, men ingen annan rycker till det.