LIVSSTIL

Fixa godaste burgaren med enkelt senapstrick

Att göra den godaste burgaren handlar om att balansera smaker och använda högkvalitativa ingredienser. Här är ett enkelt recept med ett senapstrick som kommer att göra din burgare ännu godare:

Ingredienser:

 • 500 g nötfärs av hög kvalitet (ca 20% fett)
 • Salt och svartpeppar efter smak
 • 4 hamburgerbröd
 • 4 skivor ost (t.ex. cheddar)
 • Salladsblad, skivade tomater och skivad rödlök
 • Ketchup och majonnäs

Senapstrick:

 • Grovkornig senap

Instruktioner:

 1. Dela nötfärsen i 4 lika delar och forma varje del till en boll. Tryck försiktigt ner varje boll till en platt biff, ungefär 2 cm tjock. Se till att biffarna är något större än hamburgerbröden, eftersom de kommer att krympa lite när de grillas.
 2. Krydda båda sidorna av varje biff med salt och svartpeppar efter smak.
 3. Förbered en grill eller stekpanna på medelhög värme. När den är tillräckligt varm, lägg försiktigt på biffarna. Låt dem grilla eller steka i 3-4 minuter på ena sidan.
 4. När du vänder biffarna, pensla den stekta sidan med grovkornig senap. Detta ger en fantastisk smak och en liten krispighet till burgaren. Låt dem grilla eller steka i ytterligare 3-4 minuter på den andra sidan.
 5. Lägg en ostskiva på varje biff cirka 1-2 minuter innan de är klara, så att osten får smälta lite.
 6. Under tiden kan du rosta hamburgerbröden lätt på grillen eller i stekpannan.
 7. Montera burgarna genom att lägga salladsblad, skivade tomater och skivad rödlök på den nedre delen av hamburgerbrödet. Placera den grillade biffen med ost ovanpå grönsakerna och avsluta med ketchup och majonnäs efter smak.
 8. Placera den övre delen av hamburgerbrödet ovanpå och servera omedelbart.

Det enkla senapstricket med att pensla burgaren med grovkornig senap under grillningen ger en extra smakdimension och gör burgaren ännu mer utsökt. Njut av din goda burgare!