KULTUR & NÖJE

Föraktliga handlingar utförda av en Disney-prinsessa

Disney prinsessor ses vanligtvis som hjältemodeller, men de är inte alltid perfekta. Här är några av de värsta valen de gör.

10. Rapunzel

Bild: © Disney

Ok, nu är det största att komma ihåg med Disney prinsessor kontext. När de gör dessa ”föraktliga” handlingar gör de flesta av dem för att de har fått höra att det de gör är fel. Av alla konton kanske det inte är för karaktären.

Så när  Rapunzel sprungit ifrån sitt torn efter att ha varit låst i flera år, verkar det som ett ögonblick av frihet. För Rapunzel går hon emellertid emot sin ”mammas” önskningar och begår en verkligt avskyelig handling. Om hennes mamma verkligen hade varit kärleksfull kunde detta verkligen ha krossat hennes hjärta. Återigen skulle en kärleksfull mamma förmodligen inte låsa in sin dotter.

9. Merida

Bild: © Disney

En majoritet, om inte, växte vi alla upp och såg Disney-filmer , särskilt prinsessafilmer! Från klassiker till nya tillägg, låt oss gräva i våra tidigare favoriter.
Att vara en egen person är det som gör att en prinsessa sticker ut från resten, som Merida, huvudpersonen i Brave som vill leva livet på sina villkor. Ändå, bara för att man vill vara deras egen person betyder inte att förvandla sin överdrivna mamma till en björn.

Hon var inte medveten om att det skulle orsaka omvandlingen men det var hennes fel. Det säger inte att människor inte borde vara deras egen person, särskilt för någon som Merida som har inspirerat otaliga cosplayer och fankonst. Men om de måste vända sig till magi för att göra det, är chansen att något oplanerat kommer att hända.

8. Jasmine

Bild: © Disney

Ända sedan den tidlösa animerade filmen Aladdin kom ut har prinsessan Jasmine av många ses som en förebild. Hon är känd för att vara sin egen kvinna, försöker sticka ut bland de andra och inte bara som en bortskämd prinsessa. Men det betyder inte att hon inte var lite mörk.

7. Giselle

Bild: © Disney

Det här kan vara lite djupt för många. Namnet Giselle är inte det mest igenkännliga av Disney-prinsessan, men få kan komma ihåg filmen Enchanted , en blandning av live-action och animerad. Giselle var prinsessan i den animerade världen som fattade några tvivelaktiga beslut även om hon är en av de mer omtyckta rödhåriga Disney-hjältinnorna .

Efter att ha spenderat hela filmen på att lära känna Robert i den verkliga världen vände Giselle sig omedelbart och gick med sin prins. Så småningom kom hon till sinnet men det var fortfarande ett chockerande ögonblick för många som stod ut.

6. Snö vit

Bild: © Disney

Hur har Disney inte gjort en CSI-relaterad show i de fiktiva världar som de skapade? Frågan ensam kan ha ett uppenbart svar men det väcker tanken på vem som kommer att anklagas för enkla vardagliga brott i dessa fantastiska världar?

Snövit, det är vem. Även om hon är ikonisk och underbar i Snow White And The Seven Dwarves , som anses vara en av de bästa Disney-sagorna , bröt hon också in och gick in i dvärgens hem och sov sedan i deras säng. Om det är fem till tio i fängelse, vad skulle då vara?

5. Elsa

Bild: © Disney

”Släpp det släpp det!” Det är orden som har blivit några av Elsas mest ikoniska linjer och fastnat i många publikbesökares huvuden, allt tack vare Elsa, en av två systrar från Frozen . Många älskar Elsa och till och med ser upp till henne.

4. Anna

Bild: © Disney

Som syster, som syster. Det är kanske inte hur ordspråket går, men för tillfället fungerar det. Anna är, som många vet, lycklig syskon till isdrottningen Elsa. Och medan Anna tittar efter Elsa under hela filmen och är en av de bäst klädda prinsessorna där ute , har hon ett problem: Hans.

Efter att de flesta Disney-prinsessorna träffat Hans en gång bestämmer Anna att han är den och säger till Elsa att de ska gifta sig. När Elsa säger nej, skjuter Anna tillbaka och Elsa går över kanten och släpper loss sina iskrafter. Bra jobbat, Anna.

3. Pocahontas

Bild: © Disney

Det finns ett vanligt tema i Disney-prinsessorienterade filmer och det kretsar vanligtvis kring att tjejerna ser en kille de aldrig träffat och omedelbart tror att han är den. Det fungerar nästan aldrig bra som med Pocahontas .

När John Smith anlände till den nya världen och upptäcktes av Pocahontas valde hon att sätta sin konstiga kärlek till Smith över sitt folk. Kärlekens kraft är en farlig sak och också en bekväm plotapparat. Det hjälper inte att författarna tog kreativa friheter från vad som historiskt hände.

2. Megara

Bild: © Disney

Nu när vi tänker på Disney-prinsessor, Megara, brukar inte kärleksintresset från den underskattade animerade Hercules- filmen komma ihåg. Med detta sagt, i grekisk mytologi, var Megara en prinsessa, och att dejta en halvgud bidrar till den tron.

1. Ariel

Bild: © Disney

Nästan varje gång i en animerad film försöker berättarna att få publiken att må dåligt för karaktären. Oavsett vad de gör är de skrivna så att publiken syndar på dem, och ändå, som med Ariel i The Little Mermaid (en film som kanske inte har åldrats så bra ), kanske de inte förtjänar sympati.

Nu, ja, Ariel ville vara människa. Men att sälja sin röst till en bokstavlig havshäxa var Ursula inte rätt väg att gå. För att inte tala om att hennes egen själviskhet ledde till att hennes far förlorade sin trident och sina krafter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *