HUMOR

Genom Rosengårds Ögon: En Djupdykning i Zlatan Ibrahimovićs Mest Minnesvärda Citat

I fotbollens dynamiska värld är det få spelare som har lämnat ett lika outplånligt avtryck som Zlatan Ibrahimović. Med en karriär som sträcker sig över flera decennier, har Zlatan inte bara förvandlat sig till en mästare på planen, utan också till en symbol för rå, ocensurerad ärlighet och självförtroende i sina uttalanden utanför den.

Hans briljanta teknik och målskytteförmåga går hand i hand med hans okonventionella och ofta provocerande citat, som har gett honom en nästan mytisk status i mediebranschen. Zlatan har aldrig varit rädd för att säga vad han tycker, oavsett om det handlar om att kommentera sitt eget spel, sina medspelare, eller att ge sin åsikt om fotbollsvärlden i stort.

I den här artikeln tar vi en närmare titt på några av Zlatans mest minnesvärda och kontroversiella citat, och försöker förstå mannen bakom orden, hans bakgrund i Rosengård och den resa som har format honom till den person han är idag.

Listan med Zlatan-citat.

 1. ”Byt ut Eiffeltornet mot den här.”
 2. ”Zlatan är Zlatan.”
 3. ”Agenter är bara till för att sälja dåliga spelare. Till mig kommer storklubbarna direkt.”
 4. ”Jag kom som en kung, lämnade som en legendar.”
 5. ”Det Carew gör med en fotboll gör jag med en apelsin”.
 6. ”Elva små bebisar runt mig.”
 7. ”Tackar, men att komma tvåa är som att komma sist.”
 8. ”Åh, fy fan vad ful du är, Laul!”
 9. ”Vad hon fick? Hon fick Zlatan.”
 10. ”Jag skulle kunna sätta mitt namn på 200 saker och du skulle se Zlatan överallt. Nu gör jag några få saker och du ser ändå Zlatan överallt.”
 11. ”En skadad Zlatan är en allvarlig sak för vilket lag som helst.”
 12. ”Först gick jag vänster, det gjorde han också. Sedan gick jag höger, det gjorde han också. Sedan gick jag vänster igen och han gick och köpte korv.”
 13. ”Du har ingenting att lära mig. Gå till ditt kontor.”
 14. ”Arsene Wenger bad mig att ha ett provspel med Arsenal när jag var 17 år. Jag tackade nej. Zlatan gör inte auditions.”
 15. ”De skulle skicka mig i pension, men jag skickade hela deras land i pension.”
 16. ”Med all respekt för det damerna gör, de har gjort det fantastiskt bra, men du kan inte jämföra herrfotboll med damfotboll. Det är ett dåligt skämt som inte ens går hem i Rosengård.”
 17. ”Vet du varför jag gillar att jaga? Det är för att jag inte är någon särskild i skogen. Jag är ingen alls. Jag trodde att djuren skulle känna igen mig, men det gjorde de inte. De bad inte ens om en autograf.”
 18. ”De gav mig tre matchers avstängning efter att jag pratat med mig själv. Om de ger mig tre omgångar för det, så borde andra stängas av resten av livet.”
 19. ”Jag gillar att bo här, jag kan ställa mig på balkongen kasta ut en tjuga och säga till kidsen: Gå och köp mjölk.”
 20. ”En sak är säker; ett VM utan mig blir inget att kolla på – så det är inte lönt att vänta på VM.”
 21. ”Det är Zlatanstil.”
 22. ”Han ville vara diktator utan att ha minsta glimt i ögonen.”
 23. ”Kul för honom, han fick träffa mig.”
 24. ”Vad fan är det för parfym? Den luktar illa. Fan vad du luktar illa”.
 25. ”Han kan jobba i min trädgård. Det är hans nivå.”
 26. ”Jag är oerhört besviken. Mitt enda mål var att vinna Champions League i år. Jag gör allt för att vinna den här jävla Champions men det går inte min väg.”
 27. ”Man kan ta en kille från Rosengård, men man kan inte ta Rosengård från en kille.”
 28. ”Fått? Det var det numret jag ville ha. Det var inget jag fick, det var någonting jag tog.”
 29. ”Sedan började Guardiola med sin filosofgrej. Jag knappt lyssnade! Varför skulle jag? Det var avancerat skitsnack om blod, svett och tårar.”