SPORT & FRITID

Hur högt sitter en basketkorg?

Standard höjden på en basketkorg bör vara 3,05 meter från golvet eller marken till ringens överkant. Det är därför viktigt att mäta från stål ringen.

Hur stor är plattan bakom basketkorgen?

Bakplattan på basketkorgen kan skilja sig lite i storlek beroende på vilken basketkorg du tittar på. Men de flesta ute på marknaden har ett mått på ca 105 x 65 (105 cm hög & 65 cm bred).

Hur hög basketkorg barn?

Den officiella basketkorgen mäter 3,05meter från golvet till ringens överkant. När du köper en basketkorg för barn rekommenderas det att korgens höjd är justerbar. På så sätt kan du alltid anpassa höjd en till barnets ålder och storlek. Annars bör barn under10 år som spelar i basket klubbar spela på en höjd av 2,60 meter. Från och med 10 års ålder bör de spela på en höjd av 3,05 meter..


1️⃣ Basketkorg Exit Galaxy

✅ Justerbar höjd

✅ Högkvalitativa material

✅ Klarar tunga påfrestningar


2️⃣ Stativ My Hood Till Basketkorg Junior

Den tuffa basketkorgen från My Hood finns i svart, rött och blått. Modellen består av en pulver lackerad stålram, stålkorg, nylonnät och bottenplatta. Själva bottenplattan är tillverkad av polyeten och är utrustad med hjul för att flytta korgen. Höjden är justerbar från 160 cm till 210 cm.


3️⃣Basketkorg EXIT Galaxy

EXIT Galaxy Baskethoop i grönt och svart är en robust produkt tillverkad av polykarbonat på en metallram. Den här basketkorgen kan användas med alla Galaxy basketbalkramar och levereras komplett med korg och nät. Öva på att dribbla för att få fart, gör en cool slam dunk eller försvara bollen med kraftfulla blockeringar med EXIT Toys basketställ.


4️⃣Basketkorg Exit till studsmatta- Bäst till studsmatta

De gröna och svarta EXIT-trampolin korgarna gör det roligare att hoppa på studsmattan. Korgen kan enkelt fästas på alla säkerhetsnätstolpar med en diameter på 25-38 mm. EXIT Toys trampolinkorgar levereras med mjuka skumbollar. Öva på coola rörelser och riktiga slam dunks med EXIT trampolinkorgen! !