LIVSSTIL

Köp nu! – Bästa robotgräsklipparen 2022

Vill du köpa en robotgräsklippare och vill veta vilken som är bäst i testet?

Då har du hittat rätt.

Att klippa gräsmattan är ofta förknippat med en djup suck av lättnad. Men samtidigt vet vi att gräsklippningen aldrig riktigt tar slut… Den enkla lösningen på detta problem är att skaffa en robotgräsklippare. Tack vare denna fantastiska uppfinning behöver du inte längre tänka på gräsklippning och kan ägna din tid åt andra saker.

Den enda svårigheten med robotgräsklippare är att bestämma sig för vilken man ska köpa. Det finns flera modeller att välja mellan till olika priser. Därför har vi sammanställt det här testet för att göra det lättare för dig att välja. Vi har sammanställt alla expert tester av robotgräsklippare och undersökt vad svenska konsumenter tycker om robotgräsklippare. På så sätt kan du fatta ett intelligent beslut om att välja robotgräsklippare och undvika ett dåligt köp som kommer att kosta dig tid och pengar. Läs nedan för att ta reda på vilken robotgräsklippare du ska välja.

Bästa robotgräsklipparen 2022

Robomow RK1000

Robomow RK1000 är en modell som är mycket uppskattad av både konsumenter och professionella användare.
Den har en relativt smal bredd på 21 cm. Den kan klippa en yta på upp till 1 000 m2 och under tiden kan du göra något roligare. När jobbet är klart återvänder du själv till laddningsstationen. Detta gör att du som ägare av robotgräsklipparen kan slappna av helt och hållet.
När det sedan är dags att återgå till arbetet lämnar du området, klipper gräset och kommer tillbaka för att ladda batteriet igen. Gräsklipparen har en laddningstid på 1 timma och 40 minuter för att nå full kapacitet.
RoboMower RK1000 kan klippa gräs i backar på upp till 45 %, så den kan klättra uppför de flesta kullar i trädgården utan att stanna. Klipphöjden kan väljas mellan 2 och 10 cm och ljudnivån är 58 dB. 4 års garanti!
Tyvärr har den ingen regnsensor, men enligt Robomow fungerar den mycket bra i regn. Husqvarna avråder dock från att köra den när det är mycket vått. Med den medföljande mobilappen kan du skicka signaler för att starta och stoppa gräsklipparen och ställa in ett klipp schema. Appen ansluts till gräsklipparen via Bluetooth.

✅ 1000 kvm klipp yta

✅ Klarar av lutning utan problem

✅ Bra och enkel app till smartphone

❌ Ingen regnsensor


Gardena Smart Sileno Life

Kvalitetstillverkaren Gardena har utvecklat en robotgräsklippare som är lämplig för normalstora gräsmattor. Den har en utmärkt effekt med en arbetsyta på upp till 1000 kvadratmeter. Vanligtvis toppar dyrare robotgräsklippare rankningen, men vi rekommenderar dem också utifrån priset, så Gardena Smart Sireno är ett intressant alternativ med en attraktiv prislapp.
Klipp bredden är 22 cm, klipp höjden är justerbar från 2 till 5 cm och den har WiFi-anslutning och ett sensor system för att säkerställa en balanserad klippning utan ränder på gräsmattan. Korridor snittet gör det lätt att passera genom smala gångar och återvändsgränder.
Den kan klippa i backar på upp till 30 %, så du kan arbeta i de flesta vanliga trädgårds backar utan att stanna. Den har en låg ljudnivå på 58 dB och har en femårig garanti. Men tyvärr är den inte giltig om du inte registrerar din produkt inom tre månader efter köpet.
Den levereras också med en router som kommunicerar med gräsklipparen, vilket är mycket smart. Den beräknar också helt automatiskt den optimala rutten för din trädgård. Med Gardena-appen kan du också ställa in klipptider.
När robot gräsklipparen har klippt färdigt återvänder den till laddningsstationen. I det osannolika fallet att robot gräsklipparen skulle bli stulen kan du sätta igång den igen genom att ange en PIN-kod. När du vaknar på morgonen kan du vara säker på att din nya hjälpreda på 8 kg fortfarande är där.

Gardena robotgräsklippare – utmanaren

✅ Tyst
✅ Prisvärd
✅ Driftsäker

❌ Klipper relativt kort
❌ Kör fast ibland


Worx Landroid WR141E

Worx Landroid WR14E är en prisvärd robotgräsklippare med samma funktioner som de dyraste robotgräsklipparna.
Den har en klippbredd på 18 cm och kan klippa upp till 500 m². Precis som andra testvinnare kan den automatiskt återvända till dockningsstationen. Och när det är dags att klippa igen startar den av sig själv. Det tar en timme att ladda den helt.
Worx Landroid WR14E kan arbeta på lutningar på upp till 35 %, eller cirka 20 grader. Klipphöjden kan väljas mellan 3 och 6 cm. Volymen är ungefär 67 dB.
Intelligenta funktioner inkluderar en pinkod, stöldskyddslarm, display och integrerat Wi-Fi som används tillsammans med mobilappen. Regnsensorn återvänder till dockningsstationen när den har utlösts, så du behöver inte oroa dig för att den ska skadas av regn. Ultraljudssensorn förhindrar också att den träffar något som ligger på gräsmattan.
Med appen kan du starta och stoppa gräsklippning och ställa in ett schema för gräsklippning. Den samlar också in viktig information om gräsklipparen och meddelar dig omedelbart när något behöver göras.

Worx robotgräsklippare – mest prisvärd

✅ Bra pris
✅ Regnsensor
✅ Lägsta butikspris per den 10 augusti 2022

Bakgrund och nuläge för robotgräsklippare

Faktum är att utvecklingen av robotgräsklippare började i mitten av 1990-talet, och med tiden har de blivit mer tillförlitliga och med färre installations problem. Gräsklippare har också genomgått tekniska förändringar och deras energiförbrukning för att klippa 1 000 m2 gräsmatta är nu jämförbar med den för en 11-watts glödlampa.
Varje år säljs cirka 120 000 elektriska gräsklippare i Sverige, och sommaren 2013 var var fjärde gräsklippare som såldes en robotgräsklippare, vilket var ett stort genombrott. Både Husqvarna och Stiga, de ledande tillverkarna av gräsklippare, överraskades av den stora efterfrågan.
Idag finns det fler spelare på marknaden och det blir svårare att välja, särskilt eftersom många modeller är väldigt lika varandra. Ofta är de billigare modellerna lika bra som de mer avancerade, förutom att de måste offra några extra funktioner som vanligtvis inte är nödvändiga.