DJUR & NATUR

Upptäck alla små katt raser som du känner igen

Vi gillar alla att ha söta kattungar, och de flesta vill att de ska vara så små i allt. Lyckligtvis är vissa små katt raser fortfarande små även som vuxna. Kolla in vår topplista över små katt raser.

Ingen kan motstå de stora ögonen och den lekfulla personligheten hos en bedårande kattunge. De smälter hjärtan hos alla de kommer i kontakt med och kommer alltid att få ett leende på läpparna. Tyvärr varar kattungeperioden aldrig länge och medan våra vuxna katter är lika underbara och söta, saknar vi ofta de gamla gamla kattungedagarna förbli små katt raser.

Om du vill ha en tekoppskatt som förblir liten och lekfull för alltid finns det vissa små katt raser som behåller deras kattunge-liknande utseende och attityd långt in i sina vuxna år, så att du kan bevara de dyrbara lekfulla stunderna längre.

7. Balines

Eftersom balineserna och siameserna är nära besläktade delar de många egenskaper. Liksom siameserna är balineserna nyfikna, utåtriktade, intelligenta katter med utmärkta kommunikationsförmågor. 

Balines är ofta i linje med ditt humör och kommer att vara där för att muntra upp dig om du är ledsen eller för att dela din glädje när du är glad. 

Balines är smidiga och atletiska, och om det är tillåtet kommer de att rida på axeln på någon villig familjemedlem. De älskar att spela och lär sig enkelt att hämta, och tar tillbaka bollen eller leksaken för upprepad kastning. De håller dig underhållen med deras upptåg, men har också en kärleksfull, hängiven disposition.

6. Siames

Den idealiska siamesen är en medelstor, snygg, raffinerad katt med långa avsmalnande linjer, mycket smidig men muskulös. Hanar kan vara proportionellt större. Balans och förfining är kärnan i rasen, där alla delar samlas i en harmonisk helhet, med varken för mycket eller för lite hänsyn till någon funktion.

Siames är bestämt socialt och mycket beroende av sina människor och längtar efter aktivt engagemang i ditt liv. De är superintelligenta och om du inte ger dem något att göra kommer de att hitta något att göra som du kanske inte godkänner lika mycket. Denna ras behöver dagliga perioder av lek och interaktion, det är kritiskt för siamesernas emotionella och mentala hälsa och välbefinnande. De bör inte lämnas ensamma under långa perioder. det här är inte en ras du kan klappa på huvudet och lämna i tolv timmar. Siamese kommer att sörja och bli deprimerade om de lämnas för ofta ensamma och kan bli destruktiva av den frustrerade längtan efter social interaktion. 

5. American curl

Den särskiljande egenskapen hos American Curl är deras attraktiva, unikt böjda öron. Elegant, välbalanserad, måttligt muskulös, smal snarare än massiv. De verkar ofta välproportionerade och balanserade och kan variera i storlek.

American curl har andra egenskaper än de nyckfulla öronen som gör dem till attraktiva husdjur. De är människor katter som sällan är avskilda och är tillgiven utan att trakassera sina familjer för uppmärksamhet. De gillar att sitta på benet och älskar att klappa och nysa sina familjemedlemmar. American curl lärs ofta att spela hämtning och tappar sällan sin kärlek till spel. De klarar ofta mycket bra med barn. Även om de inte är lika aktiva som abessinierna eller siameserna, är American curl mycket friska och energiska. De visar också den typiska kattens nyfikenhet och vill vara där för att undersöka eventuella förändringar i deras hem.

4. Devon rex

Devon Rex är en ras av unikt utseende. Rasens stora ögon, korta nospartier, framträdande kindben och stora, låga öron skapar ett karaktäristiskt utseende. Devon rex är väl täckt med mjuk, vågig päls. Pälsen har en distinkt konsistens, eftersom mutationen som orsakar dess vågiga päls odlas i ingen annan ras.

Människor lovordar den lekfulla ”pudelkatten”, som rasen kallas kärleksfullt. Den hittar ingen bättre än att krama med dig på natten och väcka dig på morgonen med kramar, kyssar och spinn av tillgivenhet. Dessutom tappar den mindre hår än andra raser. Det finns dock många andra skäl att skaffa en Devon förutom deras lockiga rockar. Deras lojalitet, hängivenhet, lekfullhet, mod och intelligens skiljer dem från andra raser, bara för att nämna några av de kvaliteter som gör dem till ett bra val för kattbesatta. De har en väl utvecklad känsla av nyfikenhet och vill vara delaktiga i vad du än gör, oavsett om det är skalning av potatis till middag eller ett snabbt dopp i duschen. Din Devon hoppar in i badkaret innan det är torrt, bara för att se vad du tänkte på; lite vatten kan inte dämpa din Devons nyfikenhet, eller dess törst att ständigt vara vid din sida.

3. Cornish rex

Cornish Rex skiljer sig från alla andra raser genom sin extremt mjuka, vågiga päls och rasiga typ. Katten är förvånansvärt tung och varm vid beröring. Alla konturer av Cornish Rex är svagt böjda.

Cornish Rex är bra för människor som gillar att ha sina liv drivna av aktiva. Allt är ett spel för Cornish Rex, och de kan vara svåra att ignorera när de är på ett sällskapligt humör, vilket är för det mesta. Cornish Rex är bestämt utgående med sina favoritmänniskor. Med sin varma mockakänsla gör de den perfekta vintern även varmare. De är intelligenta, alerta och vanligtvis lätta att hantera. Middagen kommer aldrig att bli densamma igen med en spinnande Cornish som stjäl din mat så snart ryggen vänds, eller till och med medan du letar. Vissa Cornish Rex tycker om att hämta och tar tillbaka objekt som du kan kasta om och om igen. De är skickliga klättrare, springare och sprinter, och har underbart smidiga tassar. Ingen hylla eller skåp är säkert från en ihållande Cornish rex.

2. Munchkin

Vid första anblicken ser Munchkin ut som en vanlig huskatt. Men om du tittar noga sticker de små benen ut. Denna ras lider av dvärg. Denna genetiska abnormitet stör kattens broskutveckling. Enligt experter kan Munchkin knappast hoppa på grund av detta och de kan bara springa i begränsad utsträckning. På grund av detta är Munchkin inte officiellt erkänt som en ras av många stamtavlaorganisationer.

1. Singapura

Utseendet på en vaksam hälsosam liten till medelstor muskulös katt med märkbart stora ögon och öron i proportion till huvudet. Katt att ha en illusion av raffinerad känslig färg.

Singapore namngav sitt namn från det malaysiska ordet för Republiken Singapore, Singapore, vilket betyder ”lejonstad.” Det är därför Singapore är kända som små lejon av kärlek. Puras, som med glädje inte är medvetna om kontroversen som omgav deras skapelse, fortsätter att vara vad de är: människor som trivs.

Hemma i alla situationer älskar Puras att vara centrum för uppmärksamhet, och de verkar inte känna till ordet främling; de är vid dörren med dig för att välkomna någon, oavsett om det är vänner och familj eller säljare från dörr till dörr. De är nyfikna, folkorienterade och förblir lekfulla långt in i ålderdomen. Deras röster är tysta och diskreta, och de litar implicit på sina människor.

Singapuror är en upptagen katt med en daglig agenda. De är nyfikna, tillgiven, nästan för intelligenta och är väldigt i linje med deras favoritmänniskors humör. De vill hjälpa till med allt, oavsett om du vill att de ska göra det eller inte. De hjälper till att laga mat, rengöra och hjälpa dig att laga sängarna så länge du inte har något emot små håriga klumpar under överdraget. Viktigast är att de är lika tillgiven som de är aktiva. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *