SPORT & FRITID

Team Sweden på Banan: Motocross des Nations 2023

Bakgrund och Uttagning

När hösten närmarsig är det dags för den årliga upplagan av lag-VM i motocross, Motocross des Nations, som detta år tar plats i den pittoreska staden Ernée, Frankrike. Mellan den 7:e och 8:e oktober kommer några av världens främsta förare att visa upp sina färdigheter i en serie av krävande och adrenalinfyllda tävlingar. Det svenska laget, som representeras av några av landets mest framstående förare, är nu redo att ta sig an utmaningen.

Förbundskapten Jonas Wing och förbundscoach Filip Thuresson har meddelat den imponerande uppställningen för Team Sweden:

  • Filip Bengtsson (MX2)
  • Alvin Östlund (MXGP)
  • Isak Gifting (MXOPEN)

Med en kombination av erfarenhet och nytändning, ser laget fram emot att visa världen vad svensk motocross handlar om.

Förarna i Fokus

Filip Bengtsson: Veteran med Provspår

Från Vimmerby kommer den erfarna veteranen Filip Bengtsson, som är ingen främling för lag-VM med åtta tidigare framträdanden under sitt bälte. För närvarande leder han den nationella SM-serien i MX2-klassen och är redo att än en gång representera Sverige på världsscenen.

Alvin Östlund: Rutinerad och Redo

Alvin Östlund, en etablerad förare med rötter i Hallstahammar, har också en imponerande historia i lag-VM, med sju tidigare deltaganden. Med en stark säsong bakom sig, inklusive en topp tio placering i VM, är Östlund inställd på att göra ett starkt intryck i Ernée, en bana där han debuterade i lag-VM 2015.

Isak Gifting: Den Unga Utmanaren

Isak Gifting från Grycksbo, som gjorde sitt första Lag VM 2021, återvänder efter att ha missat 2022-upplagan på grund av en knäskada. Gifting, som regelbundet placerar sig i topp-10 i MX2-VM, är redo att visa sina färdigheter i MXOPEN-klassen, med stöd från sitt franska team och GAS GAS.

Förbundskaptens Perspektiv

Förbundskapten Jonas Wing uttryckte sin entusiasm över årets lag, noterade att alla tre förarna är i toppform och har visat en imponerande kapacitet under året. Wing förutspår att de ändrade maskinstorlekarna för Bengtsson och Gifting kan bidra med extra energi till laget, och att förberedelserna är i full gång för att säkerställa att laget har de bästa förutsättningarna att prestera på toppnivå.

Avslutande Tankar

Årets Motocross des Nations lovar att bli en spännande och oförglömlig upplevelse, med Team Sweden redo att göra ett starkt intryck. Med en solid mix av erfarenhet och ung energi, står det svenska laget inför en lysande möjlighet att visa världen den svenska motocrossens kraft och talang.

Vi önskar Team Sweden lycka till i Ernée!