SPORT & FRITID

VM-medaljör – Shavez Hart skjuten till döds

Idrottsvärlden sörjer. Den före detta olympiska sprintern Chabeth Hart, som tog silvermedalj vid VM 2016, har avlidit. Hon sköts ihjäl på en parkeringsplats i Bahamas i helgen.

Tragedin inträffade på en lördagskväll. Shavez Hart var på nattklubben Mount Hope på North Abaco Island i Bahamas med en grupp vänner. Vid tvåtiden på natten befann de sig på parkeringen utanför klubben när de hamnade i slagsmål med en annan gängmedlem, och då försvann en av männen, tog upp en pistol och sköt Hart i bröstet. En ambulans kom omedelbart till platsen, men Harts liv kunde inte räddas.

Den man som tros vara gärningsmannen greps senare av polisen. – Polischefen Chrislyn Skippings sade: ”Den misstänkte är i förvar och utredningarna fortsätter”. Bahamas idrotts- och kulturminister Mario Bowleg sade i ett uttalande att det var med ”stor sorg som vi uttrycker våra uppriktiga kondoleanser till den efterlevande familjen”.

Tog VM-silver

Shavez Hart, som skulle fylla 30 år den 6 september, var en av Bahamas bästa sprintare med personliga rekord på 10,10 sekunder på 100 meter och 20,23 sekunder på 200 meter. Hon tävlade i båda distanserna vid OS i Rio 2016, men gick inte vidare från sitt heat. Hans största framgång i karriären var en silvermedalj i 4 x 400 m stafett vid inomhus-VM 2016 i Portland, USA.