KULTUR & NÖJE

5 bra serier att se den här veckan

Sättet vi konsumerar media har förändrats dramatiskt under de senaste åren. För många har serier länge setts ett avsnitt i veckan när de sändes på tv, men ses nu under mycket kortare tidsperioder. Det är inte ovanligt att se en hel säsong på bara några dagar. Vi älskar att recensera på topp10.info, så här är en lista på några program som vi tror skulle passa bra!

5. The Crown 

The Crown 

Det kritikerrosade dramat The Crown följer den brittiska kungafamiljen under ledning av drottning Elizabeth II genom 1900-talets stora händelser. Säsong 5, som hade premiär denna vecka, tittar på prinsessan Dianas separation från prins Charles och hennes tragiska död 1997. Om du inte har sett The Crown än så är det den perfekta serien. Måste komma ikapp snart!

4. Luther

Luther

Det finns nog inte en enda roll som Idris Elba inte gör bra, men hans insats i kriminal-/dramaserien Luther är utmärkt, där han spelar en polis som är socialt tillbakadragen och okonventionell i sitt sätt att arbeta. På det sättet drar han ner och orsakar honom problem om och om igen.

3. Yellowstone 

Yellowstone 

Serien utspelar sig i Montana och följer den mäktige Dutton Rancher familj och deras kamp för att behålla kontrollen över sin mark och egendom. Den femte säsongen börjar den 15 november. Så om du skyndar dig kan du hinna med de fyra första säsongerna.

2. Sons of Anarchy

Sons of Anarchy

En motorcykelkriminalklubb baserad i Charming, Kalifornien. Jackson ”Jax” Teller (Charlie Hunnam) växte upp på klubbar, men det ständigt ökande våldet får honom att ifrågasätta både klubben och sig själv.

1. Broadchurch

Broadchurch

En dag i den fiktiva kuststaden Broadchurch, England, hittas en ung pojke död på stranden. Polisen upptäcker snart att ett mord har ägt rum, men ingen tror att det är möjligt i ett samhälle där alla känner alla. Två bisarra polisdetektiver slår sig samman för att lösa ett skrämmande mysterium som plågar en liten by.