LIVSSTIL

Bästa Svenska kräftorna 2021

För många är kräftskivan i augusti en av årets absoluta höjdpunkter. Det kan dock vara svårt att navigera bland alla sorter och många frågar sig vilka kräftor som är bäst i test. Traditionen att äta kräftor började hos överklassen men spred sig till medelklassen under 60-talet. Men man vet även från äldre skrifter att kräftor åts redan under medeltiden.

Här hittar du topp10 lista på dom bästa Svenska kräftorna 2021

1. Smålandskräftan – Färska svenska signalkräftor

Riktiga fina kräftor med vackert röd orange färg och stora klor. Mycket lättskalade utan att vara mjuka. Doftar mycket gott och bra balans mellan sötma och sälta i smaken. Dessutom rejält med smör.

2. Smålandskräftan – Färska svenska signalkräftor

Egentligen samma som testvinnarenmed en mindre förpackning. Även dessa har utseendet med sig, trevlig storlek och fin jämn röd färg. Men skalet upplevs som betydligt hårdare och köttet har något metallisk sälta.

3. Smålandskräftan – Frysta svenska signalkräftor

Super fina kräftor med väldigt stora klor. Köttet är mer obalanserat i smaken och här finns också för mycket buljong som inte är så kul. Dessutom lite korniga i konsistensen. ”Okej men inte upphetsande.

4. Klosterdelikatesser – Vadstenakräftor

Snygga med något stora klor men inte helt lätta att brotta sig in i. Innanmätet smakar gott men andra juryhalvan känner för mycket dill smak.

5. Ullmo – Svenska signalkräftor

Vackert fina röda djur. Mycket smör och ett kött med fin konsistens. Smaken är okej eller till och med god.

6. AB C food – Färska svenska signalkräftor

Något små kräftor får genast ett par testares aptit. Skönhetsaspekterna noterar en kort grynig konsistens och överdriven sälta. Det godkända betyget sitter mycket långt inne.

7. Fiskeriet – Signalkräftor snapskryddade

Snapskryddningen var inte så god. Årets upplaga varierar mycket på storleken. Dock bra i konsistens, dillsmaken drar ner betyget i källaren.

8. Ica – Signalkräftor

Det här den mest fruktansvärda kräfta jag ätit. Årets kräfta smakar träigt kött och bitsk sälta gör ingen testare glad.

På topp10.info hittar du dom bästa snapsvisorna till kräftskivan