HOCKEY

Djurgården Gör Tränarbyte: Johan Garpenlöv Avskedad efter Svag Säsongstart


En Ära Tar Slut: Garpenlöv Lämnar Tränarposten

I ett överraskande drag har Djurgårdens IF beslutat att säga upp kontraktet med Johan Garpenlöv, klubbens tidigare framstående huvudtränare.

Från Förbundskapten till Klubbtränare: Garpenlövs Resa

Johan Garpenlövs karriär som förbundskapten för Tre Kronor slutade efter VM 2022. Efter en kort paus anställdes han som huvudtränare för Djurgården i november 2022. Men tiden i klubben har varit en berg- och dalbana med varierande framgångar.

Djurgårdens Prestationer Under Garpenlövs Ledning

Med Garpenlöv vid rodret slutade Djurgården på en femteplats i Hockeyallsvenskan säsongen 2022/23 och kvalificerade sig för slutspelet. Trots en stark säsong, misslyckades laget att säkra en plats i SHL efter en förlorad finalserie mot MoDo. Den påföljande säsongen har varit en besvikelse med laget som hamnat på tolfte plats efter 13 matcher.

Tränarförändring: Garpenlöv och Ragnarsson Lämnar

Det har nu blivit offentligt att Djurgården väljer att avsluta samarbetet med Johan Garpenlöv och hans assisterande tränare, Marcus Ragnarsson. Duon, båda med förflutet i Tre Kronors ledarstab, har blivit entledigade med omedelbar verkan.

Nästa Steg för Djurgården

Michael Holmqvist, en annan erfaren profil inom hockeyvärlden, kommer att ta över måndagens träning som interimistiskt ansvarig. Klubben uttrycker sin tacksamhet till Garpenlöv och Ragnarsson för deras tid och engagemang och önskar dem lycka till i framtiden. Fans och följare uppmanas att hålla ögonen öppna för framtida uppdateringar gällande tränarsituationen.

För ytterligare information, besök Djurgårdens officiella hemsida.