HOCKEY

Stärk Din Ishockeyförmåga: Övningar För Kraft och Smidighet

För ishockeyspelare är det avgörande att kombinera skridskoåkning med styrka och smidighetsträning. Här presenteras tre övningar som hjälper dig att utveckla styrka i ben, bål och armar, essentiella för din prestation på isen.

1. Vridningshopp med Medicinboll

Denna dynamiska övning förbättrar din sidledsförflyttning och smidighet. Starta med att stå stadigt, förflytta sedan din tyngdpunkt från det ena till det andra benet samtidigt som du kastar en medicinboll i sidled. Kom ihåg att vrida överkroppen och armar för maximal rörelseomfång, men stoppa där det känns bekvämt.

2. Slagskott med Paddelverktyg och Utfall

Simulera ett slagskott genom att ta sats med armarna och Paddelverktyget bakom dig. Samtidigt som du svingar verktyget framåt, utför ett klassiskt utfall. Håll den bakre armen rak och fokusera på att generera kraft från bålen. Denna övning hjälper till att utveckla den explosiva kraft som krävs för effektiva slagskott.

3. Knuffa Viktvagn

För att förbättra dina snabba starter är viktvagnsknuffar idealiska. Anpassa vikten efter din förmåga, luta dig framåt och knuffa vagnen framför dig. Se till att springa på tå för att även engagera de snabba musklerna i vaden. Denna övning ska utmana dig, så tryck på ordentligt.

Genom att integrera dessa övningar i din träningsrutin kommer du inte bara att förbättra din fysiska förmåga utan också öka din prestation på isen. Dedikation till både is- och gymträning är nyckeln till framgång inom ishockey.