HOCKEY

Framgångsrik Turnering för Småkronorna i Finland

Småkronorna, Sveriges Team 18, har nyligen avslutat en turnering i Tavastehus, Finland, med stor framgång. Under evenemanget, som ägde rum i november, deltog laget i fyra landskamper och lyckades säkra tre imponerande segrar, med endast en förlust.

Under sin vistelse i Finland mötte Småkronorna starkt motstånd i varje match. Det svenska laget visade sin skicklighet och förberedelse inför det kommande U18-VM, där de vann tre av de fyra matcherna, inklusive en minnesvärd seger mot USA. I denna match låg Sverige under med 1-6 innan de gjorde en otrolig comeback, kvitterade till 6-6 tack vare Linus Petterssons mål i slutminuterna, och tog matchen till förlängning. Adam Hesselvall blev matchhjälte när han avgjorde med en straff och säkrade en sensationell 7-6-seger.

Utöver den dramatiska segern mot USA, lyckades Småkronorna även besegra både Schweiz och Tjeckien. Turneringens enda förlust kom i den avslutande matchen mot Finland, där de svenska juniorerna föll med 4-2. Denna turnering har varit en viktig milstolpe för laget och ett tecken på deras potential inför framtida utmaningar.