BUTIKSNYTT

Lidl Sverige Erbjuder 12% Rabatt på Färsk Frukt och Grönt varje Tisdag

Matpriserna stiger, men Lidl Sverige går emot trenden och sänker priset på frukt och grönt varje tisdag fram till årsskiftet

I en tid då matpriserna ständigt ökar och samtidigt ser vi en minskning i konsumtionen av frukt och grönt, tar Lidl Sverige ett betydelsefullt steg för att stödja både ekonomiskt välmående och hälsosamma kostval. Från och med den 14 november och varje tisdag fram till årsskiftet erbjuder Lidl Sverige en imponerande rabatt på 12 procent på all färsk frukt och grönt, i linje med momssatsen för denna produktkategori. Denna prisreduktion gäller för cirka 150 produkter och har som huvudsyfte att lindra pressen på svenska hushållsbudgetar, särskilt med tanke på den stundande julen samt generellt under hela året.

Lidl sänker priserna

VD för Lidl Sverige, Jakob Josefsson, framhåller att tillgång till prisvärda matvaror inte ska vara beroende av tjockleken på plånboken. Han hoppas att detta initiativ kommer att bidra till att motverka prisökningar och göra det möjligt för alla att avnjuta högkvalitativ mat. Med grönsakspriserna som har ökat med 12,7 procent och fruktpriserna med 7,3 procent jämfört med föregående år är det hög tid för en sådan åtgärd. Statistik från Svensk Dagligvaruhandel avslöjar att svenska hushåll har minskat sin konsumtion av frukt och grönt med 6,5 procent det senaste året, en trend som Lidl Sverige nu vill ändra på.

För att främja ökad konsumtion av frukt och grönt genomförs denna prisreduktion på hela det färska frukt och sortimentet varje tisdag. Fram till årsskiftet, med cirka 150 produkter som nu får en 12 procent lägre pris. Lidl Sverige har tidigare blivit finalist för utmärkelsen Sveriges bästa frukt- och gröntavdelning vid Dagligvarugalan i två år i rad, vilket visar på företagets strävan att erbjuda hög kvalitet till marknadens mest konkurrenskraftiga priser.

Denna prisreduktion, som motsvarar momssatsen för frukt och grönt, är Lidl Sveriges sätt att stöta sina kunder och mildra de möjliga effekterna av säsongsmässiga prishöjningar. Detta beslut kommer efter att ha uppnått prisreduktionen på över 100 olika varor i mars.