BUTIKSNYTT

Blossa och PangPang Brewery Revolutionerar med Glögg Sour

En Fusion av Tradition och Nyskapande

I en unik sammansmältning av tradition och innovation har Blossa och PangPang Brewery skapat Glögg Sour. En unik suröl som kombinerar den friska smaken av hallon med de klassiska kryddorna från Blossas traditionella glögg.

Historisk Resa bakom Blossa 23

Med en nostalgisk resa till Gamla Stan i Stockholm. Där Blossas ursprungliga glögg först buteljerades, har Blossa 23 skapats. Denna årgångsglögg är en hyllning till Stockholms bryggeriarv som präglas av hallon och humle.

Glögg Sour – En Förnyad Jultradition

Glögg Sour är resultatet av denna historiska resa, en uppfriskande suröl som bjuder på en harmonisk blandning av hallon, Hallertauer Blanc-humle och Blossas egna glöggkryddor. Denna innovativa skapelse erbjuder en helt ny smakupplevelse för adventstiden.

Emelie Eriksson om det Kreativa Samarbetet

Emelie Eriksson, Senior Brand Manager på Blossa, delar sin entusiasm för detta unika samarbete och understryker hur smaken av Blossa 23 öppnade upp nya möjligheter och inspirerade till kreativa smakexperiment.

PangPang Brewery – En Idealisk Partner

Som Stockholms första mikrobryggeri sedan 2010, visade sig PangPang Brewery vara den perfekta partnern för Blossa. Med en bred repertoar av öl, från IPAs till lagrade stouts och framstående suröler, tog bryggmästaren Fredrik Tunedal an utmaningen att skapa denna unika öl.

Lansering och Tillgänglighet

Glögg Sour kommer att lanseras i en begränsad upplaga den 29:e november. Tillgänglig i 33 cl burkar med en alkoholstyrka på 5%. Ölen kan beställas från Systembolaget eller avnjutas på PangPang Restaurang i Hornstull, Stockholm. Artikelnumret är 8810615, och priset är 69 kronor (exklusive pant).

Sammanfattning:

Detta samarbete mellan Blossa och PangPang Brewery representerar en spännande mix av jultradition och hantverksmässig ölbryggning. Glögg Sour är mer än bara en dryck; det är en symbol för innovation och kreativitet, där två mästare inom sina fält förenar sina passioner för att skapa något verkligen unikt.