BUTIKSNYTT

Brödåterkallande på grund av plastförorening: Lidl och Axfood vidtar åtgärder

Lidl Sverige och Axfood har utfärdat varningar kring flera av sina brödprodukter efter upptäckten av potentiella plastföroreningar.

Lidl Sverige stoppar försäljning av tre brödtyper

Efter att ha upptäckt plastbitar i flera av sina brödprodukter, har Lidl Sverige beslutat att återkalla Lingonbröd, Linfröbröd och Fullkornsbröd. De berörda produkterna hade ett bäst före-datum på 2023-10-31. Dessa bröd har redan plockats bort från butikshyllorna. Kunder uppmanas returnera eventuella köpta produkter för full återbetalning. Utan krav på kassakvitto.

Brödprodukterna under varumärket Matriket

  • Lingonbröd, 500g
  • Linfröbröd, 550g
  • Fullkornsbröd, 700g

Företaget undersöker nu saken noga tillsammans med sina leverantörer och betonar att säkerheten och kvaliteten på deras produkter är av högsta prioritet.

Axfood drabbas också av plastproblemet

Inte långt efter Lidls tillkännagivande, meddelade även Axfood att de försiktigt återkallar flera av sina brödprodukter. Produkterna under märket Garant som berörs av detta återkallande inkluderar:

  • Grovt bröd Lingon, 500g
  • Grovt bröd Vital, 500g
  • Fullkornsgott osötat, 700g

Alla dessa produkter hade ett bäst före-datum på 31.10.2023. Axfood har stoppat försäljningen av dessa produkter i alla sina kedjor och kunder uppmanas returnera produkterna för full ersättning.

Båda företagen har uttryckt sin besvikelse över händelsen och har lovat att genomföra noggranna undersökningar för att säkerställa att liknande incidenter inte inträffar igen.