BUTIKSNYTT

Coop Optimerar Butiksnätet: Fem Butiker i Fokus

Lönsamhetsutmaningar leder till beslutet att stänga utvalda butiker i tre städer.

Coop Butiker & Stormarknader har fattat beslutet att avveckla fem av sina etableringar i städerna Norrköping, Nyköping och Stockholm. Denna förändring grundar sig i en nödvändig anpassning till den aktuella lönsamhetssituationen. Butikerna som berörs av denna förändring innefattar Coop Eneby i Norrköping, Coop Ringvägen i Nyköping, samt Coop Grand Central i Sundbyberg och Coop Skärholmen. Sista dagen för dessa butikers drift kommer att vara den 31 januari.

VD Meta Persdotter uttrycker sin syn på situationen:

Att ta beslut om avveckling är svårt och påverkar många inte minst våra trogna medlemmar och medarbetare. Dock bär vi ett stort ansvar att säkerställa en sund ekonomi och försäkra oss om att våra medlemmars medel används på mest effektiva sätt.

55 anställda berörs av dessa förändringar. Fackliga diskussioner är i gång för att se över alternativ som omplaceringar eller eventuella uppsägningar. Under denna process kommer Coop att erbjuda information rörande andra närliggande köpmöjligheter till sina kunder och medlemmar.

För att se till att Coops kunder fortsättningsvis har tillgång till hög servicenivå rekommenderar Coop dem att besöka andra närbelägna Coop-butiker. Ytterligare alternativ inkluderar att enkelt handla online via coop.se. Med flexibla leveransalternativ direkt till dörren eller till närmsta Hämta-skåp på berörda orter.