BUTIKSNYTT

Granarolos Ostfest: Njut av Italienska Smaker i Sverige!

En inbjudan till ostälskare

Det är svårt att motstå Granarolos senaste tillskott till ost världen. Med sin djupt rotade italienska tradition presenterar Granarolo, Italiens största mejerigrupp, två oemotståndliga ost nyheter som kommer att förföra din palett.

Ett arv av kvalitet

Ägd av över 700 stolta italienska mjölkbönder står Granarolo för genuin italiensk kvalitet. När Luca Tonin, VD för Granarolo Nordic, talar om lanseringen i Sverige, kan man höra stoltheten i hans röst: ”Det är en ära att introducera våra autentiska italienska ostar i ett land där kärleken till italiensk matkultur är så uppenbar.”

Quattrocento – En smak av tradition

För de som älskar hårdost introducerar Granarolo Quattrocento Grovriven. Denna osts rika arv går hand i hand med Parmigiano Reggiano, och som namnet antyder (Quattrocento betyder ”400” på italienska), krävs det imponerande över 400 liter komjölk att skapa ett 40 kg osthjul. Efter en lagring på minst 10 månader erbjuds den nu i en bekväm återförslutningsbar förpackning för 36,90 kr/85 g.

Burratine – Krämighet i miniformat

För dem som söker något mjukare och mer utsökt, möt Granarolos Burratine. Denna lena, krämiga mini-version av den klassiska Burratan är perfektion i portionsstorlek, till ett pris av 49,95 kr för 150 g (3 Burratine).

Kreativ matinspiration

För den matglada finns det inspiration att hämta från Linnéa Seidel (@linneaskafferi). Med dessa ostnyheter som huvudingredienser har hon skapat läckra recept som Smashed Broccoli med Quattrocento Grovriven och Quattrocentofocaccia samt Minifrittatas med Burratine.

Upptäck italienska smaker på nytt

Granarolos senaste tillskott uppmanar oss att återupptäcka den italienska matkulturen. Med fokus på enkla högkvalitativa ingredienser som tillreds med kärlek och hängivenhet.

Broccoli på Italienskt Vis: En Förförisk Smakresa med Quattrocento

Upplev broccoli som du aldrig gjort förut med detta utsökta recept. Broccoli får en ny dimension när den kombineras med fräscha örter. Vitlök och det utsökta tillskottet av Granarolo Quattrocento Grovriven. Resultatet? En krispig och smakrik delikatess som fungerar utmärkt både som aptitretare och huvudrätt.

Ingredienser:

 • 2 broccolihuvuden
 • 1 paket Granarolo Quattrocento Grovriven, 85 g
 • Olivolja
 • Salt
 • 2 vitlöksklyftor, finhackade
 • Färsk salvia, hackad
 • Färsk basilika, hackad

Yoghurtdipp:

 • 2 dl naturell yoghurt
 • Saften från 1/2 citron
 • 1 msk olivolja
 • En nypa flingsalt

Instruktioner:

 1. Förvärm ugnen till 225 grader.
 2. Skär broccolibuketterna från stammen och blanchera dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Låt dem sedan rinna av väl.
 3. Placera broccolibuketterna på en bakplåtsklädd plåt och tryck försiktigt ner dem med baksidan av ett glas, använd bakplåtspapper mellan för att undvika att de fastnar.
 4. Krydda broccolin med olja, salt, vitlök och hackade örter. Toppa generöst med Granarolo Quattrocento Grovriven.
 5. Grädda i ugnen tills osten är gyllene och bubblande, ungefär 15 minuter.
 6. Kombinera ingredienserna för yoghurtdippen och servera den svala dippen tillsammans med din varma och krispiga broccoli.

Smaklig måltid! Låt varje tugga föra dig på en kulinarisk resa av texturer och smaker, från broccolis krispighet till osten krämighet.