BUTIKSNYTT

Listeriautbrott i Garant Skinka: Viktig Återkallelseinformation från Axfood

Återkallelse av Garant Skinka efter Listeriaupptäckt

Axfood meddelar en akut återkallelse av Garant Strimlad rökt skinka i förpackningsstorlekarna 180 gram och 450 gram. Denna åtgärd vidtas efter upptäckten av Listeriabakterier vid en rutinkontroll hos en leverantör. Berörda produkter har bäst före-datum 2023-12-29.

Begränsad Distribution i Vissa Butiker

De berörda skinkprodukterna har distribuerats till utvalda Willys, Willys Hemma, Hemköp och Tempo-butiker i Svealand och södra Norrland. Det finns en risk att dessa produkter såldes mellan kvällen den 12 december och förmiddagen den 13 december.

Specificering av Återkallade Produkter

De återkallade produkterna är:

  • Garant, Strimlad rökt skinka, 180 gram, bäst före 2023-12-29
  • Garant, Strimlad rökt skinka, 450 gram, bäst före 2023-12-29 Dessa varor har nu stoppats från försäljning, och inga rapporterade sjukdomsfall har ännu förknippats med dem.

Axfoods Insatser och Konsumentinformation

Axfood uttrycker sin beklagan och arbetar tillsammans med leverantören för att utreda orsaken till föroreningen. Företaget strävar efter att förhindra framtida incidenter. Konsumenter som köpt de berörda produkterna uppmanas att returnera dem till inköpsstället för ersättning. För ytterligare information kan konsumenter kontakta Axfood Konsumentkontakt.

Vad Konsumenter Behöver Veta om Listeria

Listeria monocytogenes, bakterien i fråga, förekommer naturligt i miljön och kan orsaka listerios, som är särskilt farlig för personer med nedsatt immunförsvar, gravida och äldre. För att förebygga listerios rekommenderas det att livsmedel värms upp till minst 72 grader före konsumtion.