BUTIKSNYTT

Orkla Utmanar Cloetta: Ny Storsatsning på Konfektyr i Sverige

Orkla, ett norskt investmentbolag, planerar att expandera kraftigt inom konfektyrsektorn i Sverige. Denna nyhet framkom i en rapport från Dagens industri.

Efter en framgångsrik investering i godistillverkaren Bubs, känd för sin populära hallonlakritsskalle, en av Sveriges mest sålda lösviktsgodis, är Orkla redo att satsa ytterligare. Patrick Axzell, VD för Orkla Confectionery & Snacks i Sverige, uttryckte stor tillfredsställelse med Bubs förvärv, som har överträffat bolagets förväntningar. Trots en utmanande marknad med minskande konsumentköpkraft har försäljningen av Bubs godis ökat markant.

Bubs, som omsatte 200 miljoner kronor förra året, har under Orklas ägande sedan februari detta år ökat sin omsättning till cirka 350 miljoner kronor i årstakt. Denna positiva trend har motiverat Orkla att skapa ett helt nytt affärsområde inriktat på konfektyr, med ett mål att nå en årsomsättning på minst en miljard kronor till 2026-27.

Denna satsning från Orkla innebär en ökad konkurrens för Cloetta, som för närvarande är en större aktör än Bubs på den svenska konfektyrmarknaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *