BUTIKSNYTT

Frys Färskheten: Djupfrysning som Lösning för Matsvinn i Svenska Hem

Överflöd av Matsvinn i Svenska Hushåll

En ny rapport från Norstat, på uppdrag av Findus, avslöjar att svenskar oftast slänger grönsaker, rotfrukter och mejerivaror. Detta sker trots en markant prisökning på mat, särskilt på grönsaker, och en minskad konsumtion av frukt och grönt.

Djupfrysning: En Outnyttjad Metod för att Bevara Mat

Trots att djupfrysta grönsaker bevarar näringsämnen lika bra, om inte bättre än färska alternativ, visar rapporten att svenskar är tio gånger mer benägna att kasta bort färska grönsaker jämfört med deras frysta motsvarigheter.

Hälsosamma Fördelar och Ekonomiska Besparingar

Henrik von Lowzow från Findus Norden understryker att djupfrysning kan vara en viktig lösning för att minska matsvinn och samtidigt behålla viktiga vitaminer och mineraler i maten. Fyra av tio svenskar tror att minskat matsvinn kan förbättra deras hushållsekonomi.

Findus Uppmaning: Frysa för en Hållbar Framtid

Med en lång historia av djupfrysta produkter i Sverige sedan 1940-talet, uppmanar Findus konsumenter att dra nytta av djupfrysningens fördelar. Trots tillgängligheten visar undersökningen att endast en fjärdedel av svenska hushåll är medvetna om dessa fördelar.

Utbildning och Medvetenhet för att Minska Matsvinn

Findus hoppas att öka medvetenheten om djupfryst mat som ett effektivt sätt att minska matsvinn och samtidigt bevara färskheten hos råvaror. Genom utbildning och ökad medvetenhet kan djupfrysning bidra till mer hållbara matvanor i svenska hem.