KULTUR & NÖJE

Film toppen 2022

Om vi ​​stannar upp ett ögonblick och ser tillbaka, kommer du att märka att 2022 förde med sig många fantastiska filmer, så vi vill ta tillfället i akt att sammanfatta våra favoriter. Här är film toppen 2022 – våra favoriter.

10. The Woman King

Film – The Woman King

Ett historiskt epos inspirerat av sanna händelser som ägde rum i Kingdom of Dahomey, en av de mäktigaste staterna i Afrika under 1700- och 1800-talen.

9. The Northman

Film – The Northman

Från den visionäre regissören Robert Eggers kommer The Northman, ett actionfyllt epos som följer en ung vikingaprins strävan att hämnas mordet på sin far.

8. Top Gun: Maverick

Film – Top Gun: Maverick

Efter mer än 30 års tjänstgöring som en av flygvapnets bästa piloter, är Pete ’Maverick’ Mitchell där han hör hemma – en modig testpilot som ständigt tänjer på gränserna och undviker den befordran som skulle komma att hålla honom nere på marken istället för uppe i luften.

7. Moonage Daydream

Moonage Daydream

En filmisk odyssé som utforskar David Bowies kreativa och musikaliska resa. Från den visionära filmskaparen Brett Morgen, och sanktionerad av Bowie-godset.

6. RRR

Film – RRR

En fiktiv berättelse om två legendariska revolutionärer och deras resa hemifrån innan de började slåss för sitt land på 1920-talet.

5. Glass Onion

Glass Onion

Den berömde sydstatsdetektiven Benoit Blanc reser till Grekland för sitt senaste fall.

4. The Banshees of Inisherin

The Banshees of Inisherin

Två livslånga vänner hamnar i ett återvändsgränd när den ena plötsligt avslutar deras förhållande, med alarmerande konsekvenser för dem båda.

3. The Batman – (READERS’ CHOICE)

The Batman – (READERS’ CHOICE)

En seriemördare försöker locka in Gothams brottsbekämpare i ett spel att slå ursinnigt mot orättvisorna där de uppstår. Men i Batmans mörka siluett finns en genomträngande blick som metodiskt förstör leken för den undre världen.

2. Nope

Nope

Invånarna i en ensam klyfta i Kaliforniens inland vittnar om en kuslig och skrämmande upptäckt.

1. Everything Everywhere All at Once

Everything Everywhere All at Once

När Everything Everywhere All at Once anlände till SXSW i våras var det lite av en avfärd. Producenterna Dan Kwan och Daniel Scheinert, det självutnämnda ”Daniel”-paret som övertygade Daniel Radcliffe att spela ett ruttnande lik för en hel film, släppte en 20 miljoner dollar multiversum smärtfilm med Michelle Yeoh? Det var stora siffror för modern indie, men en bråkdel jämfört med alla senaste industrialiserade strängteoriska hits. Men som det visar sig, kan du inte sätta en prislapp på uppfinningsrikedom eller innovation, och Everything Everywhere är så fullt av båda att det är ett konstigt att Daniels kunde fånga all den gränslösa kreativiteten.

Ha du filmer kvar att beta av från tidigare år? Då kan du kolla in vår lista över film toppen övriga år.

Film toppen 2021