KULTUR & NÖJE

Filmtoppen 2021

Efter det världsförändrande året 2020 navigerar både kritiker och publik och studio huvuden 2021 med dess utvecklande distributionsmodeller och industristandarder. Hittills fortsätter streaming att leverera varorna direkt till folket medan teatrarna börjar återupptas på allvar, redo att leverera sommarens största filmer.

topp10.info listar filmtoppen – dom bästa filmerna från 2021

10. SHIVA BABY

Kritikerns samförstånd: Shiva Baby överträffar sin sitcom-inställning med starka framträdanden och tillfredsställande insikter.
Sammanfattning: En nära högskoleexamen, Danielle, får betalt av sin sockerpappa och rusar för att träffa sina neurotiska föräldrar.
Medverkande: Rachel Sennott , Dianna Agron , Fred Melamed , Danny Deferrari
Regisserad av: Emma Seligman

9. THE MITCHELLS VS. THE MACHINES

Kritikerns konsensus: Iögonfallande och energisk, The Mitchells vs. the Machines levererar en rolig, må bra historia som hela familjen kan njuta av.
Sammanfattning: När Katie Mitchell (röstad av Abbi Jacobson), en kreativ outsider, accepteras i hennes drömfilmsskola.
Medverkande: Danny McBride (IV) , Maya Rudolph , Michael Rianda , Eric André
Regisserad av: Michael Rianda , Jeff Rowe

8. THE FATHER

Kritikerns samförstånd: Ledd av stjärnuppträdanden och konstnärligt hjälpt av författarregissören Florian Zeller, presenterar fadern en förödande empatisk skildring av demens.
Sammanfattning: Anthony (Oscar-vinnaren, Anthony Hopkins) är 80, busig, lever trotsigt ensam och avvisar vårdgivarna att hans dotter, Anne.
Medverkande: Olivia Colman , Anthony Hopkins , Mark Gatiss , Olivia Williams
Regisserad av: Florian Zeller

7. MINARI

Kritikerns samförstånd: Under ledning av arresterande av föreställningar från Steven Yeun och Yeri Han, erbjuder Minari ett intimt och hjärtskärande porträtt av familj och assimilering på 1980-talets Amerika.
Sammanfattning: Minari följer en koreansk-amerikansk familj som flyttar till en liten Arkansas.
Medverkande: Steven Yeun , Yeri Han , Yuh-Jung Youn , Alan S. Kim
Regisserad av: Lee Isaac Chung

6. MLK/FBI

Kritikerns samförstånd: MLK / FBI presenterar en nykterande översikt över den amerikanska underrättelsetjänstens ansträngningar att diskreditera och förstöra en ledare för medborgerliga rättigheter.
Sammanfattning: J. Edgar Hoover hatade Martin Luther King. Han var övertygad om att medborgerliga rörelser infiltrerades av kommunister.
Medverkande: Martin Luther King Jr. , James B. Comey , Beverly Gage , Martin Luther King
Regisserad av: Samuel D. Pollard

5. MAYOR

Kritikerns konsensus: En tydlig blick på ett extraordinärt ämne, borgmästare gör en viktig titt på en politikers strävan att bevara värdighet mitt i byråkratin.
Sammanfattning : MAYOR är en verklig politisk saga efter Musa Hadid, den karismatiska kristna borgmästaren i Ramallah, under sin andra mandatperiod.
Medverkande: Musa Hadid
Regisserad av: David Osit

4. SLALOM

Kritikerns samförstånd: Leds av Noée Abitas enastående centrala prestanda, erbjuder Slalom ett rörande redogörelse för förtryck och missbruk i form av mentorskap.
Sammanfattning: Detta nittande, Cannes-utvalda # MeToo-drama från debutfilmskaparen Charlène Favier följer förhållandet mellan en tonårig skidunderbarn.
Medverkande: Noée Abita , Jérémie Renier , Marie Denarnaud , Muriel Combeau
Regisserad av: Charlène Favier

3. IDENTIFYING FEATURES

Kritikerns samförstånd: En långsam brännande nedstigning till desperation, identifieringsfunktioner använder en krossad familjs prövningar för att ge en upprörande titt på invandrarupplevelsen.
Sammanfattning: Magdalena ger sig ut på en resa på jakt efter sin son, som försvann på väg till USA: s gräns.
Medverkande: Mercedes Hernández , David Illescas , Juan Jesús Varela , Ana Laura Rodríguez
Regisserad av: Fernanda Valadez

2. Quo Vadis, Aida? 

Kritikerns konsensus: Quo Vadis, Aida? använder en kvinnas hjärtskärande konflikt för att berätta om krigets förödande mänskliga vägtull.
Sammanfattning: Bosnien den 11 juli 1995. Aida är översättare för FN i den lilla staden Srebrenica.
Medverkande: Jasna Djuricic , Izudin Bajrovic , Boris Ler , Dino Bajrovic
Regisserad av: Jasmila Zbanic , Jasmilla Zbanic

1. 76 DAYS

Kritikerns samförstånd: En rå, fly-on-the-wall berättelse om sjukhusliv i Wuhan under de tidiga dagarna av COVID-19-pandemin, 76 dagar är en fängslande och potent dokumentär – och ett överraskande tröstande porträtt av mänskligheten.
Sammanfattning: Denna dokumentär fångar upp kampen mellan patienter och medicinsk personal i frontlinjen som kämpar mot COVID-19-pandemin i Wuhan.
Medverkande:
Regisserad av: Weixi Chen , Hao Wu , Anonym , Chen Weixi