KULTUR & NÖJE

Expert tips om camping Vanliga frågor om camping

Att campa är en frihetskänsla och möjligheten till en flexibel semester. Med husvagn gör campingupplevelsen mycket bekvämare. Med ett förtält till din husvagn får du utökade ytor för middagar och umgänge.

Här hittar du svaren på några av de vanligaste frågorna på Camping.

10. Vi har aldrig varit på en camping tidigare – vad bör vi tänka på?

Hur vill du campa tälta eller husvagn? Välj det som passar dig bäst. Många campingplatser är snabbt uppbokade, så vill du ha en garanterad camping på en mer populär plats bör du boka i tid! Var öppen för vad din campingsemester kommer att innehålla, och öppen för andra – dina grannar under camping kan vara början på en livstids vänskap. Använd ditt sunda förnuft och håll dig ren, skräp inte ner och stäng av volymen på natten – detta kommer att skapa en trevlig vistelse för dig och dina grannar.

9. Hur är det att campa med barn?

Att campa med sina barn skapar minnen för livet och barn som skaffar sig nya kompisar under en campingsemester. De flesta campingar har diverse olika lekplatser, erbjuder bangolf eller mtb banor eller någon annan aktivitet för de familjer som vill tillbringa mycket tid på campingen.

8. Utförs de besiktning av lekplatser på campingar i Sverige?.

De flesta campingplatser i Sverige har någon typ av lekplats – vissa är mer påkostade än andra. Lekplatserna kan bestå av en sandlåda eller linbana, eller mycket avancerade lekplatser än så. Om du reser med barn och vill hålla lekplatsen säker, vänligen kontakta campingen du planerar att besöka.

7. Kan man besöka campingplatser utan campingkort?

Ja, hen kan besöka campingplatser utan campingkort. Men är campingplatsen ansluten till SCR Svensk Camping kommer du behöva ha eller köpa ett campingkort. Vill du inte köpa ett campingkort kan du enbart besöka fristående campingplatser.

6. Vad kostar det att tälta på camping?

Att tälta på en camping kostar från 100 kr och uppåt.

5. Vad kostar en säsongsplats på camping?

En säsongsplats på camping kostar allt från 7000 kr till 32.000kr. Kostnader för en säsongsplats på en camping varierar i pris och det beror bland annat på:

  • Storleken på campingtomten du behöver?
  • Behöver du el och tv eller va?
  • Restaurang
  • MTB banor
  • Bastu
  • Pool
  • SPA Band
  • Kiosk
  • Gym

4. Vad kostar campingplats i Sverige?

En campingplats kostar från 200kr – 1100kr/dygn som beror på en mängd olika faktorer. Vill du veta exakt vad en campingplats kostar råder vi dig att kontakta den campingen du är intresserad av.

3. Vilket campingkort ska man ha?

För att campa på campingplatser som är medlemmar i SCR Svensk Camping behöver du ha campingkortet från Camping Key Europe, det kostar ca.165kr. Med ett campingkort får man rabatter, erbjudanden och försäkringar med mera.

2. Vad kostar det att campa i Sverige?

Kostnaden för camping i Sverige beror på flera faktorer. Det beror på om du väljer att campa under högsäsong, hur länge du campar, om du använder tält eller husbil för att campa och om du behöver el osv. Vi rekommenderar att du kontaktar campingplatser i andra delar av Sverige som du är intresserad av och be om en offert.

1. Hur många campingar finns det i Sverige

Branschorganisationen för Sveriges camping och stugföretagare finns det 400 campingplatser i Sverige som representerar 75 000 campingtomter och 9000 stugor. Campingplatser som är ansluta till SCR, inte fristående campingplatser.