LIVSSTIL

Köp Bästa Dubbdäcket till vintern nu 2021-Bäst i test

Säkerhet är inget man tummar på när det gäller vinter däck. Bästa dubbdäcket är ett nöje att köra med till vintern 2021. Det finns numera både odubbade (även kallade friktionsdäck) och dubbade vinterdäck, och de har olika fördelar. Dubbfria däck är bättre på snö- och isfritt underlag. Men det finns inga garantier för att däck utan dubb fungerar lika bra som ett dubbdäck vid riktigt tuffa vinterförhållanden. Det finns även så kallade helsårsdäck, men det är inget vi har berört i detta test.

3. Goodyear UltraGrip 9 – Dubbdäck

Goodyear UltraGrip 9

✔️Bra grepp på snö och is

✔️Låg bränsleförbrukning

✔️Bra grepp på torrt underlag

🔴 Kan upplevas som något högljutt

Goodyear försökte uppnå kortast möjliga bromssträcka på detta däck genom deras så kallade 3D blocklåsningssystem. Saker som kan förbättra däckens hårdhet och stabilitet. Däcket har även så kallade hydrodynamiska kanaler, som kan leda bort vatten från däckets yta, vilket minskar risken för sladd och ger bättre grepp på slätt underlag. Ljudnivån på däcken är 67 dB, vilket inte är det tystaste, men det är inte heller det mest högljudda på marknaden idag. De berömde däcken för deras utmärkta balans och goda prestanda på torra vägar. UltraGrip 9 fick också extra poäng för snöprestanda. Bara grepp på snö är en av punkterna där däcken får extra höga poäng, samt bränsleförbrukning och däckslitage.


2. HANKOOK WINTER IPIKE RS2 W429 _Dubbdäck

✔️Utmärkt grepp på snö och is

✔️Skonsam mot dubben

🔴Tveksam prestanda på asfalt

För att få bästa grepp på is har däcken så kallade snö spår och snöräfflor.

Hankook Winter I * Pike RS2 fick bra testbetyg i Aftonbladets storskaliga vinterdäckstest. Testarna gav stort beröm till däckens prestanda på is och snö. Han menar att däckens grepp och styrförmåga är mycket bra, och i värsta fall kommer greppförlusten inte att överstiga ett kort ögonblick. På torra och våta asfaltvägar fann testarna att däcken bromsar dåligt.


1. Michelin X-Ice North 4 -Dubbdäck

🏆Bäst i test hos Teknikens Värld (2020)

🏆Bäst i test hos Vi Bilägare (2020)

✔️Utmärkt grepp på is och snö

✔️Mycket antal dubb

🔴Medel bra på våt asfalt

Michelins fjärde generationens X-Ice North har ett specialdesignat däckmönster, vilket gör att däcket har mer dubbutrymme än tidigare. Vad gäller själva dubben så är det en helt ny ståldubb. X-Ice North 4 har också ett V-format däckmönster, som är speciellt utformat för att evakuera is- och snöpartiklar. I spåren på gummihälen, de så kallade lamellerna, är spåren nedskurna till botten 50 % fler än tidigare, vilket optimerar prestandan under vinterförhållanden.

Däcket vinner topp10 test och blir tvåa i Teknikens Världs test. I efterföljande tester blev däcket högt utvärderat för sitt höga antal dubbar och utmärkta prestanda på is. topp10 kallade det det bästa dubbdäcket de någonsin kört på is.


Vanliga frågor

Vad är dubbdäck?

Ett dubbdäck är avsedd för vinterväglag och har bäst grepp på is. Friktionsdäck.

Lag på vinterdäck?

Det är lag på vinterdäck från 1 december till 31 mars om det är vinterväglag i Sverige . Dubbdäck är tillåtet att använda från 1 oktober till 15 april.