LIVSSTIL

Världens dyraste klockor

När du bär en lyxig klocka visar du ett invecklat hantverk, konstnärskap och teknik. Vi på topp10 listar Världens dyraste klockor som representerar horologisk excellens och kommer säkert att uppmärksamma när du går in i ett rum.

Oavsett om de är täckta av diamanter eller utsökt skapade för kungligheter är dessa dominerande klockor de dyraste i världen. Dessa otroliga skapelser går enkelt in i kategorin flera miljoner dollar och kostar så mycket som 55 miljoner US-dollar. Priset är naturligtvis inte den enda anledningen att beundra dessa lyxiga klockor. Nedan har vi undersökt världens dyraste klockor som har överlevt tidens test.

15. George Daniels Co-Axial Chronograph | $ 299,000

Den kända brittiska klocktillverkaren George Daniels skapade historia med uppfinningen av det ”koaxiella undvikningssystemet”, ett tekniskt framsteg som gjorde det möjligt för lyxklockor att hålla längre innan service behövdes. Den begränsade upplagan George Daniels Co-Axial Chronograph kan tyckas lite minimalistisk och gammaldags, men den representerar en betydande milstolpe i urmakarens historia och är en av drygt tre dussin verk producerade av Daniels under sin livstid.

14. Bulgari Magsonic Sonnerie Tourbillon | 681 000 $

Denna underbara pärla är det stolta resultatet av det kända smyckenmärket Bulgari som övertar det schweiziska klockföretaget Gerald Genta. Det började som Gerald Genta Arena Metasonic Sonnerie, ommärkes och uppgraderades efter utköp. Klockans mekanism är otroligt komplex och den har ett imponerande titanhölje tillsammans med en speciell legering skapad av Genta, känd som ’magsonic’, vilket förbättrar dess känsliga klockspel.

13. Audemars Piguet Royal Oak Grande-komplikation | $ 792.800

En grand complication klocka är en packad med ytterligare funktioner som en kalender, kronograf och flera tidszoner.  Klockan är noggrant utformad med ett hölje som kommer att dra alla ögon mot din handled.

12. Ulysse Nardin Hannibal Minute Repeater Tourbillon | $ 768.000

Denna klocka kompletterar sitt storslagna namn med en kunglig gravyr på urtavlan som visar striden mellan Hannibal och romarna. Varje del av klockan är omsorgsfullt handfärdig, men dess främsta höjdpunkt är ”Westminster Minute Repeater”. 

11. Franck Muller Aeternitas | 2,9 miljoner dollar

Aeternitas Mega 4 kan mycket väl vara den mest komplexa klockan på denna lista, med totalt 36 komplikationer, nästan 1 500 komponenter och en kalender som sträcker sig över ett årtusende. Och det är bara att repa ytan på vad den kan göra. Bara en titt på dess invecklade urtavla kommer att berätta att detta inte är ett genomsnittligt armbandsur. Medan nybörjars klocksamlare kan känna sig lite skrämda av överflödet av funktioner, är detta något den dedikerade horofilen behöver lägga till i sin samling.

10. Patek Philippe 5004T | 3,8 miljoner dollar

Patek Philippe 5004 är en utsökt samling av legendariska klocktillverkare, men tyvärr har den upphört. Men detta gör varje klocka i serien mer värdefull än någonsin tidigare, och inte mer än 5004T, vilket är en specialutgåva designad för auktion. Långvariga fans av klassiska märken kanske undviker sportdesignen på 5004T, men det är obestridligt att den är lika majestätisk som dess traditionella kusiner.

9. Louis Moinet Tourbillon Mars | 5,1 miljoner dollar

Kanske den mest exklusiva kvartetten av klockor i världen (och kanske bortom), Louis Moinet Meteoris Collection är anmärkningsvärd för att innehålla autentiska fragment av meteoriter som har fallit till jorden. Louis Moinet Tourbillon Mars har till exempel en bit av planeten Mars som är mer än 180 miljoner gammal. 

8. Big Bang Hublot | $ 5 miljoner

Om du uppskattar bling och har 5 miljoner dollar extra kan du överväga att köpa en diamant Hublot Big Bang klocka. Den här glittrande klockan har 1280 diamanter med minst tre karat vardera och är en lektion i lyx. 

7. Patek Philippe Ref. 1518 i rostfritt stål | 11 miljoner dollar

Patek Philippe 1518, som nyligen auktionerades ut för drygt 11 miljoner dollar, hamnar på nummer sju på listan över världens dyraste klockor. Klockan, som är nummer ett i en serie med fyra delar i begränsad upplaga, är sällsynt på grund av dess hölje. Medan de flesta lyxklockor i Patek är gjorda av gult eller rosaguld, har den här rostfritt stål.

6. Jacob & Co. miljarder klocka 18 miljoner dollar 

Denna Jacob and Co.-klocka kallas inte miljardärvakt utan anledning. Om du kan svänga 18 miljoner dollar får du en seriöst lyxig klocka komplett med 260 karat smaragdslipade diamanter och ett snyggt skelettansikte.

5. Patek Philippe Henry Graves Superkomplikation | 24 miljoner dollar

Wolds dyraste Patek Phillipe-klocka är Supercomplication skapad för Henry Graves Jr. Värt 25 miljoner dollar, den här komplicerade klockan har 24 komplikationer och inkluderar funktioner som en evig kalender, minutrepetition med Westminster Chimes, soluppgång och solnedgångstider och ett himmelsk diagram baserat på natthimlen ovanför Graves hem i New York.

4. Chopard 201-karats klocka | 25 miljoner dollar

Den här otroliga klockans namn berättar exakt varför den är värd 25 miljoner dollar skapad av Chopard och består av 15 karat rosa diamant, en 12 karat blå diamant och en 11 karat vit diamant samt ytterligare 163 karat av vita och gula diamanter.

3. Breguet Marie-Antoinette Grande Komplikationsfickur | $ 30 miljoner

Breguet Grande Marie Antoinette är inte bara en otrolig klocka, men den har också en fascinerande historia. Fickuret, som är värt 30 miljoner dollar, beställdes av en påstådd älskare av den franska drottningen, Marie Antoinette 1782.

2. Graff Diamonds The Fascination | 40 miljoner dollar

Förutom att ha positionen för den dyraste klockan någonsin, ligger Graff Diamonds också bakom den näst dyraste klockan. 

1. Graff diamanter hallucination | 55 miljoner dollar

Titeln på den dyraste klockan i världen går till Graff Diamonds för den otroliga hallucinationen.