LIVSSTIL

Världens dyraste kaffe

För vissa är en fin kopp kaffe på ditt lokala kafé mycket avslappnande. Om du å andra sidan ser dig själv som en finsmakare av denna ständigt populära dryck, kanske du tittar på några mer unika och okonventionella alternativ. Nedan är de sex dyraste kaffe bönorna i Världens dyraste kaffe 2021 för att tillfredsställa de mest kräsna smak.

6. Hacienda El Roble – $ 200/kg

Detta är en av världens sällsynta kaffe, som bara skördar 22 kg varje år.  Denna mystiska och gåtfulla mängd kaffe kan kosta mer än $ 200/kg.

5 . Ospina Gran Cafe Premier Grand Cru – $ 300/kg

Sådana kaffebönor har en levande och fascinerande historia. Familjen Ospina och tre tidigare colombianska presidenter alla aktiva. Med tiden har detta kaffemärke blivit en av världens mest lyxiga och efterfrågade kaffeprodukter. 

4. Finca El Injerto – $ 500/kg

Finca El Injerto kaffe är ett av de dyraste kaffet i världen. Den är gjord av de sällsynta rika och små bönor, vilket är den främsta anledningen till dess höga prislapp.

3 .Hacienda La Esmeralda – $ 700/kg

Detta panamanska kaffe har en lång lista med utmärkelser som bevisar dess exceptionella smak och kvalitet. Producerad högt uppe i Boquete-regionen på en höjd av 1500 m över havet. Kaffets överlägsna kvalitet, den begränsade kvantiteten av dess utbyte och den korta växtsäsongen bidrar till dess höga kostnad. Det är dock allmänt erkänt att dess uppfriskande citrussmak gör det priset värt det.

2. Kopi Luwak – $ 1300kg

Kopi Luwak produceras i Indonesien. Civetterna har en speciell kärlek till kaffekörsbär, som genomgår en naturlig jäsningsprocess i mag-tarmkanalen och producerar kaffebönor. Dessa bönor rostas för att ge en mycket distinkt smak och en jämn finish. På grund av den unika processen som är involverad är Luwak-bönor mycket uppskattade, vilket gör dem mycket exklusiva. Det har varit kontrovers angående Luwaks gårdar för att tvinga fram massproduktion, även om den indonesiska regeringen har genomfört strikta åtgärder för att avskaffa denna praxis. Du kan uppleva detta unika kaffe i Dubai, exklusivt på Icons Coffee Couture.

1. Black Ivory – $2000/kg

Black Ivory, som produceras i Thailand, är ofta mycket svårt att få, vilket är det som ger den en så överdriven prislapp. Det är gjort på ett sätt som liknar Luwak-kaffe, men i det här fallet handlar det om elefanter. Thailands mjuka jättar grytar på Arabica-körsbär, som går igenom en långsam matsmältningsprocess och hamnar som bönor. Tyvärr tuggas de flesta av bönorna upp eller bryts ner längs vägen, vilket resulterar i en mycket liten sats. Kaffet säljs uteslutande genom Golden Triangle Asian Elephant Foundation, som är en elefantflykt och säkerställer att produktionen av Black Ivory är helt etisk.

Artikel tips

Världens dyraste kaffe 2023

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *