LIVSSTIL

Världens dyraste parfym

En bra parfym har inte bara en behaglig doft, den kan fungera som en förlängning av din personlighet. Det sägs att doft är en av våra starkaste sinnen. Rätt doft kan göra ett djärvt uttalande som det är osannolikt att människor glömmer när som helst.

Med detta i åtanke är här de dyraste parfymerna från hela världen, utformade för att skapa ett långvarigt intryck

1. Shumukh

Shumukh –  Det designades av Dubai mästare parfymör Asghar Adam Ali. Förpackningen är ett konstverk med ett läderfodral och en flaska som har prydts med symboler för UAE: s arv. Basen har en trio av arabiska guld tillsammans med tre silvermusslor som rymmer en riktig pärla vardera. Det finns också tre underbara rosor i rosa guld och diamantdamm och en miniklot med guldkontinenter. Tre marmorpelare stiger från basen till en gyllene kupol ovanpå vilken en diamantbelagd guldfalk sitter.

2. DKNY Golden Delicious

DKNY Golden Delicious Parfymen var faktiskt utformad för en välgörenhetsfråga, med alla intäkter från försäljningen donerad till ”Action Against Hunger”. Resultatet av mer än 1 500 timmars noggrant arbete av sakkunniga juvelerare, flaskan innehåller 2 909 ädelstenar, inklusive 2700 vita diamanter, 183 gula safirer, en Cabochonsafir från Sri Lanka, turkos Paraiba-turmalin från Brasilien, plus fyra rosen-diamanter och femton rosa diamanter från Australien.

3. Clive Christian No.1 Imperial Majesty

Clive Christian gör en andra uppträdande på denna lista som tillverkare av världens tredje dyraste doft. Parfymen är tillverkad av den kända brittiska parfymern Roja Dove och har en aromatisk blommig blandning som innehåller ros olja, jasmin och tahitisk vanilj. Flaskan har en design som passar namnet, med en hals av 18 karat guld och försedd med en 5 karat diamant.

4. . Baccarat Les Larmes Sacree de Thebes

En kristallproducent med otroligt anseende i nästan tre århundraden, gjorde Baccarat sin plundring i doftvärlden på 90-talet. Det borde kanske inte bli någon överraskning att flaskan är en av de viktigaste försäljningsställena för denna doft – pyramidformad och gjord av handgjord kristall med en ametistlock.

5. Chanel Grand Extrait

Chanel Grand Extrait skapades 1921 genom ett samarbete mellan Coco Chanel och parfymen Ernest Beaux och har en mycket hög stamtavla i en värld av avancerade dofter. Flaskan i sig är ett mästerverk av design, med ett utseende som vid första anblicken verkar vara ganska enkelt men medför flera lager av konstnärlig komplexitet.

6. Clive Christian No.1

En av världens främsta designers, Clive Christian är känd för sina underbara och mycket snygga kök. Den finns i två dofter, en för män och en för kvinnor och kommer i en vacker handgjord kristall flaska med en sterling silver hals pläterad i 24 karat guld.

7. Hermes 24 Faubourg

Dofter som Hermes 24 Faubourg, uppkallad efter adressen till märkets flaggskeppsbutik i Paris. Endast 1000 flaskor av denna extremt sällsynta parfym släpptes, var och en gjord av vacker St. Louis-kristall och med doftnoter som apelsinblomma och vanilj.

8. Caron Poivre

Parfums Carons är ett av de äldsta franska parfymhusen. Den har en omisskännlig doft med dominerande kryddiga toner och finns endast i utvalda butiker runt om i världen.

9. Joy by Jean Patou

Patou skapat av den berömda franska modedesignern och parfymören Jean Patou. Till och med så många decennier senare har den skillnaden att vara en av världens dyraste parfym.

10. JAR Bolt of Lightning

JAR är hjärnbarnet till Joseph Arthur Rosenthal, en amerikansk juvelerare i Paris, vars verk har jämförts med Faberges. Varumärket är också känt för ett unikt urval av dofter, varav den mest kända (och dyra) är Bolt of Lightning. Parfymen har starka blommiga övertoner med ingredienser som inkluderar orientaliska blommor. Kanske är dess mest utmärkande drag, i linje med varumärkets historia, en vacker handskuren flaska.