LIVSSTIL

Största skidorterna i Sverige

Vilken är Sveriges största skidort? Det är en svår fråga, och det beror förstås på vad du letar efter. Det är så många faktorer att det är svårt att säga vilken som är den största skidorten i Sverige.
Letar du efter långa skidbackar, fritidsaktiviteter, en bra och lätt skidsemester med barn eller kanske ett bra nattliv?
I den här artikeln ger vi en översikt över de största skidorterna i Sverige enligt vår erfarenhet. Vilken skidort som är bäst för dig beror på vad du letar efter. Låt oss försöka förklara hur vi kom fram till vinnarna.

10. RAMUNDBERGET

Ramundberget ligger också i Funäsfjällen och är en härlig skidort. Här finns enligt många den bästa skogs skidåkningen i Sverige.

9. TÄNNDALEN

Tänndalen erbjuder enorma skidområden och mer fjällupplevelse än vanligt, och är också den bäst presterande anläggningen i Funäsfjällen.

8. KLÄPPEN SKI RESORT

Kläppen i Sälenfjällen har ett unikt koncept, där anläggningen är både en stor favorit för barnfamiljer och den bästa parken i Sverige, utan tvekan!

7. ROMME ALPIN

Romme, som ligger utanför Borlänge i södra dalarna, kvalificerar sig för denna lista trots att orten minskat antal liftkort för andra året i rad, tydligen på grund av pandemin och flera milda vintrar.

6. IDRE FJÄLL

Norra dalarna är hemvist för Idre och Idre Fjäll, som sedan flera år varit en svensk skidort, som öppnades för första gången redan i oktober.

5. STÖTEN

Stöten är den bästa skidorten i Sälen som inte ägs av Skistar. Och enligt friåkningsläsare är det också den bästa skidorten i Sverige. Beror det på att Stöten är anläggningen i Sälenfjällen med högst fallhöjd (370 meter) till månen?

4. BRANÄS

Branäs i norra Värmland går från klarhet till klarhet och allt fler upptäcker denna relativt sydliga vinter pärla i Torsby kommun.

3. SKISTAR VEMDALEN

Skistar är störst i Sverige, så är det bara. Inom Skistar Vemdalen räknas Vemdalsskalet, Björnrike och Klövsjö-Storhogna in.

2. SKISTAR ÅRE

Åre är Åre, svensk skidåknings nummer1. Och visst ligger Åre (inklusive Duved) högt upp på den listan.

1. SKISTAR SÄLEN

Det kanske inte är konstigt att Sälenfjällen toppar listan? Men observera att Stöten och Kläppen inte ägs av Skistar, så de beaktas inte här.

FAQ

De 10 största fallhöjderna i Sveriges skidorter

Söker du långa åk och och mycket fallhöjd i svenska fjällen så är detta listan för dig. Vi rankar topp 10 bland Sveriges skidorter när det kommer till höjdskillnad här.

De 10 största fallhöjderna i nordens skidorter

Söker du långa åk och och mycket fallhöjd i nordens så är detta listan för dig. Vi rankar topp 10 bland nordens skidorter när det kommer till höjdskillnad här