LIVSSTIL

Sveriges bästa stränder

Nu är sommaren äntligen här! Nu är det bara att svida om till badkläderna och förbereda sig för årets första dopp.

Med lite hjälp på traven har vi listat Sveriges bästa stränder som gör utlandsresan en bit bort.

10. Rotsidan, Höga kusten

Naturreservatet Rotsidan är inte en vanlig badplats. Det är en av de vackraste och mest annorlunda badplatserna i hela Norden.

9. Norrvikarna, Nordkoster

Norrvikarna på Nordkosters nordöstra sida erbjuder super fin sand och släta klippor. Stranden ligger vackert belägen mitt i ett naturreservat, vilket ger en naturskön upplevelse som passar besökare i alla åldrar.

8. Yngsjöstrand, Åhus

Yngsjöstrand är ett fantastiskt fritidshusområde havsnära en del av tätorten Yngsjö i Åhus distrikt i Kristianstads kommun i Skåne län, beläget vid Hanöbukten.

7. Sudersand, Fårö

Det är ingen slump att Fårös Sudersand har utsetts till Sveriges vackraste strand många gånger. Det breda strandområdet är en halv mil lång, Dess finkorniga sand är absolut i världsklass.

6. Sandhammaren, Österlen

Den finkorniga sanden på Sandhammaren på Österlen gör barfotapromenaden till en upplevelse. Sanden vita lyster är nästan bländande under soliga dagar.

5. Norsta Auren, Fårö

Väster om Fårö fyr ligger Sveriges vildaste och vackraste strand, Norsta Auren. Den öde stranden har bara natur, hav, sand och stora sanddyner, som sträcker sig i fyra kilometer. Mitt på stranden badar många och solar sig på den vita sanden.

4. Skrea strand, Falkenberg

Stranden i Falkenberg heter Skrea Strand som lockar tusentals turister varje sommar. Stranden ligger centralt ca 1 kilometer från centrum. Skrea Strand har ett sjukt lager med mjuk sand, och väldigt lite sten i vattnet. Dessa två faktorer gör att Skrea Strand är utmärkt för sol och bad under sommaren. Något som uppskattas både av de boende i Falkenberg och de turister som tar sig hit för att avnjuta semestern.

3. Tylösand

Tylösand är ett känt begrepp i Sverige. Det finns flera anledningar till varför: Fyra kilometer fantastisk badstrand, pulserande after beach, livräddarskolan, toppklassad golfbana, unika restauranger och underbar natur. Listan tar aldrig slut. Välkommen till Tylösand.

2. Böda sand, Öland

Böda sand har Sveriges längsta sandstrand på 2 mil som lockar tusentals Svenskar om året.

1. Tofta strand, Gotland

Tofta Beach är en av de mest populära stränderna i norra Europa. Stranden sträcker sig i tre kilometer och sanden är extremt mjuk, vilket är tropiskt i Sverige. De som är mest angelägna om att festa åker till Tofta Beach Club.