LIVSSTIL

Topp 10 vanligaste nyårslöften 2023

Varje år avger miljontals människor nyårslöften i hopp om positiv förändring. De teman som löper igenom varje år är ett mer aktivt förhållningssätt till hälsa och fitness, att förbättra ekonomin och lära sig nya saker för personlig och professionell utveckling. Chansen är stor att mer än några av de tio bästa upplösningarna kommer att se bekanta ut för dig.

  1. Motionera mera
  2. Gå ner i vikt
  3. Bli organiserad
  4. Lär dig en ny färdighet eller hobby 
  5. Lev livet till det yttersta
  6. Spara mer pengar / spendera mindre pengar
  7. Sluta röka
  8. Tillbringa mer tid med familj och vänner
  9. Resa mer
  10. Läs mer

Förverkliga dina nyårslöften

Trots de bästa avsikterna, när nyårs glöden bleknar, har många människor svårt att genomföra sina planer. Enligt en studie publicerad i Journal of Clinical Psykologi lyckades endast 46 % av personer som satte nyårslöften. Det betyder att mer än hälften av alla som sätter upp mål för det nya året misslyckas!
Studien omfattade även osäkra personer som inte avgav ett nyårslöfte men hade ett mål de ville uppnå i år. Endast 4 % av de icke-lösa lyckades uppnå sina mål , ett mycket dyster resultat än de som gjorde ett nyårslöfte.
Naturligtvis vill vi inte vara i lägret för dem som inte kan uppnå sina mål och drömmar till 2023, så vi har satt ihop en omfattande plan för att uppfylla ditt beslut.

1. Förbered dig mentalt på förändring

Att ändra gamla vanor är inte lätt, så innan du dyker med huvudet i dina nyårs mål är det viktigt att ta ett steg tillbaka och förbereda dig för förändringarna som ligger framför dig.
Det första genombrottet i förändring är en personlig inventering. När året slutar och nästa börjar är det ett bra tillfälle att göra en inventering av det senaste årets prestationer.

2. Sätt upp ett mål som motiverar dig

Du skulle bli förvånad över hur ofta människor sätter upp mål som inte är rätt för dem. Dessa mål kan dikteras eller dikteras av en chef, make eller föräldrar eller grupptryck.
Även om stöd utifrån är trevligt, om du inte delar samma passion, har lösningen liten chans att lyckas och kan till och med vara död vid ankomst.
För att göra detta måste du försäkra dig om att målet du sätter är viktigt för dig och bara dig, och att uppnå målet har värde eller fördelar för dig. Dessa två saker ger anledning och vilja att agera. Detta kallas också motivation!

3. Begränsa upplösningar till en hanterbar mängd

Ett vanligt misstag i upplösnings inställningar är för stor och för tunn nedbrytning. Vi vill alla lära oss 25 olika språk, 15 nya jobb kunskaper och bryta 5 dåliga vanor, men vi är inga superhjältar. Vi har bara så mycket fokus att ägna åt själv förbättring, så att ta för många beslut är ett bra sätt att misslyckas med många av dina mål.
Därför bör du göra en kort lista över resolutioner som du kan genomföra under det kommande året. Att känna till den korta prioriteringslistan är den svåra delen.

4. Dela upp stora mål i mindre mål

Många av oss tenderar att vara för nitiska och storslagna i våra beslut. Vi har de bästa avsikterna och kan av misstag ta oss an ett mål som är för stort för oss. Därför är det bra att bryta ett stort mål i mindre mål som är mer uppnåeliga.
Låt oss säga att du är ledare för en utomjordisk ras och att din beslut 2023 är att erövra planeten Jorden. Det här är ett jättebra mål!! Du kan inte bara säga åt din intergalaktiska rymd flotta att ”ta över planeten Jorden” och förvänta dig framgång.