KULTUR & NÖJE

Gojos gränslösa teknik i Jujutsu Kaisen förklaras


Satoru Gojo är en av huvudkaraktärerna i serien Jujutsu Kaisen, och är känd för sin otroligt kraftfulla och unika teknik känd som ”Oändlig” eller ”Gränslös” teknik. Denna teknik har två huvudsakliga förmåner: ”Cursed Technique Reversal: Red” och ”Cursed Technique Lapse: Blue”.

För att förstå hur dessa tekniker fungerar, är det viktigt att förstå begreppet ”cursed energy” (förbannad energi) i Jujutsu Kaisen’s universum. Denna energi kommer från negativa känslor hos människor och kan manipuleras av jujutsun sorcerer för att utföra olika tekniker.

Oändlig (Infinity):

Det är Gojo’s inbyggda förbannade teknik. Den låter honom manipulera rymden mellan honom och hans motståndare, vilket ger illusionen att han är oåtkomlig. Detta skapas genom att förvränga rymden med hans förbannade energi för att skapa en ”oändlig” mängd lager mellan honom och något föremål, vilket gör det omöjligt för något att nå honom fysiskt. Det är dock inte en fullständig osårbarhet, eftersom det kan övervinnas under vissa förhållanden.

Cursed Technique Lapse:

Blue (Förbannad teknikförlust: Blå): Detta är en undergrupp till Gojo’s oändliga teknik, där han skapar en kraftig attraktionskraft som drar in objekt mot ett enskilt punkt. Det är i grunden ett svart hål av förbannad energi som kan absorbera allting.

Cursed Technique Reversal:

Red (Förbannad teknikomvändning: Röd):

Det är motsatsen till Cursed Technique Lapse: Blue. Istället för att skapa attraktion, skapar Gojo en explosiv avstötningseffekt. Detta görs genom att omvända flödet av hans förbannade energi.

Hollow Technique:

Purple (Tom teknik: Lila): Detta är en kombination av Blue och Red. Genom att kombinera attraktion och avstötning samtidigt, skapar Gojo ett ”ingenting” område där allting förintas. Detta anses vara hans starkaste teknik.

Alla dessa tekniker gör Gojo till en av de mest kraftfulla karaktärerna i Jujutsu Kaisen, och hans förmågor är centrala för många av seriens handlingar och konflikter.