EKONOMI

Världens exklusiva kreditkort

Om du lever det höga livet med miljontals kronor i ditt kontosaldo har du en exklusiv möjlighet att bli ägare till ett av världens mest exklusiva kreditkort. Så vad är det mest prestigefyllda kreditkortet i världen?

1. American Express Centurion Card

Om du läser en recension av Centurion® -kortet från American Express (svart amex) är det förmodligen inte något för dig. Först och främst kan du inte ansöka om kortet, du måste säkra en inbjudan. Centurion -kortets unika egenskaper, både vad gäller kostnader och belöningar, uppmuntrar inte till jämförelse. Men om du är i den utvalda gruppen som kan få detta kort kan kostnad/nyttoanalysen bara fungera till din fördel.

Fördelar

  • Det mest exklusiva kortet i världen
  • Elite, personlig och shoppingtjänster
  • Oöverträffade förmåner och fördelar

Nackdelar

  • Endast på inbjudan
  • $ 10.000 initieringsavgift
  • $ 5000 årsavgift per kortinnehavare

Höjdpunkter

  • Gratis höjning till elitstatusnivåer vid flera av världens viktigaste hotellmärken, inklusive IHG Platinum Elite, Hilton Honors Diamond, Marriott Bonvoy Gold och Relais & Châteaux 5C.

2. JP Morgan Reserve Card

Chase Palladium-kortet, nu känt som JP Morgan Reserve Card, är ett avancerat, endast inbjudande kreditkort tillgängligt för Chase privata bankkunder. Trots sin exklusivitet erbjuder kortet inte några speciella fördelar utöver nyheten att vara gjord av ett sällsynt kemiskt element, palladium.

3) Bank of Dubai First Royale MasterCard

Detta premiumkort är bokstavligen värdefullt. Den har en guldkant, och det finns en diamant inbäddad på framsidan av kortet. För att ha detta kort måste du vara bosatt i Förenade Arabemiraten, och det är endast tillgängligt på inbjudan. Det finns inte mer än 200 kortinnehavare. Vad sägs om speciella bonusar? Det finns ingen förutbestämd utgiftsgräns, erbjuder den bästa servicen, experthjälp dygnet runt och mycket mer. 

5. Stratus Rewards Visa

För det mesta är svart den rådande färgen om vi pratar om premiumkort. Det finns dock ett Stratus Rewards Visa -exklusivt kort som kommer att glädja dem som föredrar vitt. En blivande kortinnehavare måste inbjudas personligen att ansöka om detta kort och måste också vara rik. Kortet har en årlig avgift på $ 1500 . Stratus Rewards Visa -kortinnehavare får belöningspoäng som de kan använda för privata jetplan, lyxhotellbokningar och personlig concierge -experthjälp dygnet runt (för allt från att boka ett flyg till att hämta kemtvätt).

6. Citigroup Black Chairman Card

Du får bara ha detta kort om du har betydande investeringar och har ett Citigroup -mäklar konto. Fördelarna med Citigroup Black Chairman Card är ganska imponerande – conciergeservice dygnet runt, tillgång till privata flygplatslounger, uppgraderingar av resor och mer.

7. Merrill Accolades American Express -kort

Det är ett av de korten som inte är så lätt att få. En potentiell kortinnehavare måste vara kund hos Merrill Lynch med ett kontosaldo på inte mindre än $ 250 000. Det är helt och hållet deras eget gottfinnande. Årsavgiften är förvånansvärt liten endast 3000kr . Merrill Accolades American Express -kortinnehavare kan utöka kreditgränsen till 5 Miljoner. 

8. Mastercard Black Card

Mastercard Black premiumkortet är tillverkat av rostfritt stål (framsidan) med en kolfiberbaksida. Årsavgiften är 5000kr. 

9. Citi Prestige Card

Detta kort konstruerades för att möta kraven från den ivriga resenären. Citi Prestige -kortet erbjuder sina korthållare ”poäng” för varje spenderad dollar. Årsavgiften är 4500kr.