SPORT & FRITID

Bästa löparskorna 2021

Det finns inget som heter den perfekta löparskon. När det gäller löpning spelar alla möjliga saker in – din biomekanik, din vikt, ytan du springer på och dina foters form, vilket innebär att ingen sko passar alla typer av löpare.

En av de saker vi har lagt märke till under årtionden med att producera skorecensioner på RW är hur vårt nätverk av löpare uttrycker sig när de lämnar sin feedback på de skor de har testat. Ganska ofta pratar de inte om de saker skon gör , utan fokuserar istället på de saker som den inte gör. Dom klämmer inte, det känns inte tungt, det får inte fötterna att svettas – och så vidare. 

Här hittar du lista på bästa löparskorna 2021

10. Asics GT 2000 v9

Den medelmåttiga vikten i kombination med dämpningen gör GT 2000 lämplig för olika typer av pass. På baksidan kan hälräknaren göra med att vara en aning mjukare och spetskvaliteten måste förbättras.  Men om du vill ha en rimlig mängd av allt, måste den här skon verkligen vara på din radar.

9. Saucony Guide 14

Dämpningen tenderar mot den fasta sidan och passformen passar inte smalfotade löpare, men vanliga till bredfotade löpare njöt av en perfekt blandning av frihet och vaggning över hela fotens längd, tack vare en nydesignad övre . Yttersula spåren har justerats för att ge en mjukare genomrullning från häl till tå. Detta innebär att skon, trots den fasta känslan, var lyhörd.  En fantastiskt långsiktig sko för nybörjare till mellanliggande överpronerande löpare.

8. Brooks Levitate 4

 Lyckligtvis, för fans av modellen, erbjuder version 4 mycket av detsamma. Detta är en sko som bara får jobbet gjort, mil efter mil. 

7. Hoka One One Mach 4

Vi har markerat det som en prestandasko; dock kommer lättare och mer erfarna löpare att tycka att det också är ett utmärkt val för vardagliga löpningar. Till skillnad från det övergripande tjocka utseendet på de flesta Hoka -skor, erbjuder Mach en ganska smal passform; detta, tillsammans med det låga hälfallet, ökar den övergripande känslan av kontrollerad hastighet. 

6. New Balance 1080 v11

1080 är en av New Balances mest populära löparskor. Hälräknaren har reducerats för att försöka minska alla Achilles -gnidningar – men återigen är förändringen här minimal. 1080 är fortfarande en ytterst vadderad sko som är särskilt lämpad för smalfotade löpare. Vill du inte eller behöver många olika skor?  Sammantaget en mycket mångsidig och helt pålitlig sko.

5. Nike Zoom X Invincible Run

Om du måste beskriva Zoom X Invincible Run i ett ord, skulle det vara ”roligt”. Våra löpare var angelägna om att berätta hur mycket de tyckte om att springa i den här nya modellen (designad för långa, långsamma löpningar); den enorma mängden dämpning innebar att deras fötter kändes inslagna säkert i en mild björnkram.  Återhämtningsprocessen var också positiv, med flera testare som rapporterade mindre muskelsmärta än normalt. 

4. Adidas Ultraboost 21

Det framgår bara av vikten att denna sko är utformad för långa, stabila löpningar. Men lyften och dämpningen var bland det bästa med den. Adidas gillar att leka med Ultraboost. Överdelen är inte så snygg som Adidas hävdar, så löpare med smala fötter kanske vill leta någon annanstans. För majoriteten är detta en långsiktig sko med mycket studs.

3. Under Armour Flow Velociti Wind

Behemoths sportmärke Under Armour är en relativt ny ankomst till löparskor, men tänker etablera sig på ett stort sätt. En neutral vardagssko som också strävar efter att vara lämplig för snabbare löpning.  Så de är tillräckligt dämpade för enkla och långa löpningar, men vikten är imponerande låg. Vilket betyder att de var perfekta för tempolöpningar och snabbare pass.

2. Nike React Infinity Run FK2

Nike React Infinity Run Flyknit 2 hjälper dig att fortsätta springa. En uppdaterad ovandel kombinerar Flyknit – och Flywire-teknik för stöd och ventilation där du behöver det. Mer skummaterial ger mjuk respons och gör skon bekväm under lång tid.

1.Hoka One One Rocket X

Detta är den första skon vi kan komma ihåg att vi någonsin fick maximala poäng i en grupp provnings process. Denna sko, som ersätter den avvecklade Evo Carbon Rocket, blandar hastighet med kontroll. Det är en av de lättaste skorna i Hoka-sortimentet, har låg slang, tätt och har en tunn kolfiberplatta. Det här är en seriöst snabb sko. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *