SPORT & FRITID

Klirr i kassan för Armand Duplantis för världsrekordet

Stavhopps stjärnan Armand Duplantis hoppade 6,21m – vilket betyder VM-guld och nytt världsrekord. Kassan klirrade. ”Det var häftigt att vinna mitt första VM-guld i det fria och slå världsrekordet igen. Det är svårt att förklara.

Jag tänkte inte så mycket på världsrekordet idag, det viktigaste för mig är att vinna. Det är en lugn natt, jag hade kontroll”, sa stavhoppsstjärnan Armand Duplantis till topp10 på succékvällen.

Det gjorde också den svensk-amerikanska friidrott stjärnan mera klirr i kassan. VM Guld i Eugene, USA drog in $70 000, motsvarande 715 000 kronor för ”Mondo”. Världsrekordet för ett stavhopp på 6,21 meter steg med ytterligare 100 000 dollar, 1 miljon kronor. 1,7 miljoner från Internationella friidrottsförbundet (WA).

”Pengar är alltid välkommet, oavsett är inte det inte viktigaste för mig”, säger ”Mondo” till topp10.