LIVSSTIL

Köp nu! Bästa julskinkan 2022

Julskinka är en riktig klassiker bland jul godis, ett måste för de flesta och julbordets kronjuvel. Hos Nybergs Deli kan du hitta ett brett utbud av svensk julskinka i skivor.
I vårt utbud kan du hitta både rimmad och färdigkokt skinka. Nedan hittar du många goda och mångsidiga julskinkrecept och tips på olika grillar. Man kan göra mycket mer med julskinka än till julbordet eller en macka.

Nedan så har vi gjort en topp lista av dom bästa julskinkan 2022

5. Nybergs Deli färdigkokt julskinka med svål

Den färdigkokta julskinkan kommer med ett härligt svål smak som ger en extra kryddig smak och extra smörstekt yta. Skinkan har en köttig, saftig konsistens och är helt fri från tillsatser, konserveringsmedel och E-ämnen. Den skördas från högkvalitativa svenska slakterier och är gjord på 100% svenskt kött. Det är en enkel, snabb

4. Scan färdigkokt julskinka frigående utegrisar

Scan är ett svenskt företag som har varit mästaren på svenskt kött och bakverk i över 100 år. Alla deras produkter är gjorda på kött från svenska gårdar och de har runt 8 000 gårdar som leverantörer. Kärnan i deras verksamhet är hantverk och ledning av hela kedjan – från gård till bord.
Den är noggrant kantad och färdigkokt och behöver bara en grill. Scans milda julskinka fick 4 av 5 i juryn. De tyckte att julskinkan var god och hade fint fett. Smaken var rik och eftersmaken lång och söt.

3. Garant ekologisk kokt julskinka

Vill du ha en mild julskinka rekommenderar vi Garanti ekologisk soppa julskinka. Det här är julskinkan som kom tvåa i Göteborgs-Postens test med tre av fem. Det är en förkokt julskinka, vilket innebär att allt du behöver göra är att grilla den. Enligt testpanelen är det en julskinka med god och fräsch skinksmak, fin konsistens och lagom sälta. Vissa tyckte dock att den var lite lätt och lite för fet och hårig.
Garanti ekologisk och certifierad julskinka kommer från svenska gårdar där djuren får leva ute och har möjlighet att beta, skälla och bada i lerbad. Det gör att grisarna växer långsammare och köttets smaker hinner mogna ordentligt.

2. Scan Gourmet färdigkokt julskinka

Scan är ett svenskt företag som har varit mästaren på svenskt kött och bakverk i över 100 år. Alla deras produkter är gjorda på kött från svenska gårdar och de har runt 8 000 gårdar som leverantörer. Kärnan i deras verksamhet är hantverk och ledning av hela kedjan – från gård till bord.
Scan beskriver Gourmet som en lyxigare julskinka, gjord med särskild omsorg. Scans julskinka är specials kuren, lagerfri och färdiglagad. När du själv rostar skinkan sprider sig den festliga doften av färsk julskinka i hela huset. Julskinka är kött från svenska gårdar.
Förra året utsåg tre av fyra testare den till den bästa skinkan. Domarna gillade den fina looken, de tyckte att den doftade gott, var ganska torr och bjöd på en god smak med en distinkt salt och nötig doft. I årets nya test kom julskinkan trea, beskriven som rund och god, med mycket fett och stark smak. Några av test paneldeltagarna tyckte dock att köttet var lite torrt och segt. Den har en balanserad smak och erbjuder en trevlig tugga utan att vara för stark. Denna julskinka gör vackra skivor med en skinksmörgås. Vissa paneldeltagare tyckte dock att det var lite salt jämfört med tidigare år. Den tog även förstaplatsen i Pricerunners test, vilket lyfte fram att det var en fint balanserad skinka med bra tugg.

1. Garant kokt julskinka med svål

Garant julskinka

Julskinka med svål är en traditionell jul rätt och ett säkert kort att servera under julen. Garant kokt julskinka med svål är ett utmärkt val för att få den klassiska julsmagern. Skinkan är kokt med svål, vilket ger en fin smak och smidig konsistens. Den är fylld med kryddor som nejlika, kryddpeppar, lagerblad, timjan, svagt senap och kanel. Dessa kryddor ger en härlig smak och arom till skinkan som är både fyllig och smakrik. Det finns olika sätt att servera Garant kokt julskinka med svål.