LIVSSTIL

10 roliga saker du kan göra med en iPhone

I dag är det mycket ovanligt att inte ha tillgång till någon typ av smartphone, som till exempel en iPhone. Man skulle kunna säga att de smarta mobiltelefonerna blivit så inkorporerade i vårt dagliga liv att många inte ens tänker på att de använder dem. Men det är lite synd – för om man inte är medveten om vad man gör på sin iPhone kommer man ju missa hur roligt det faktiskt är att använda den!

En grundförutsättning för att ha riktigt kul på sin smartphone är ett riktigt bra mobilabonnemang. För att få ut så mycket som möjligt av din mobila enhet krävs det en hel del datatrafik. Flera mobiloperatörer, som till exempel Chili mobil, har speciellt utformade abonnemang för de kunder som verkligen vill krama ut så mycket skoj som möjligt ur sin smartphone. Läs mer om Chili mobil om du vill få full koll på vilken typ av abonnemang de erbjuder och exakt hur mycket datatrafik en bra mobiloperatör har att erbjuda.

Låt det roliga börja

En modern smartphone som iPhone är så mycket mer än bara en enhet för sms och telefonsamtal. I dag har du all världens underhållning i din hand när du håller i din mobil. Vi ska lista de tio roligaste sakerna du kan göra med din iPhone – utan inbördes ordning.

Vissa saker verkar kanske självklara, men kom ihåg att de inte alls var så självklara för bara några år sedan. Ta in lite mindfulness och ökad medvetenhet i ditt smartphone-användande. Även riktigt vardagliga saker kan nämligen upplevas roliga på en iPhone.

Ringa videosamtal med roliga filter

Att hålla kontakten med nära och kära har aldrig varit så roligt som idag. Med hjälp av de senaste apparna för videosamtal, där du kan lägga på roliga filter över dina filmer, kan du ge både dig själv och den du pratar med ett gott skratt.

Spela spel

På din iPhone har du tillgång till hur många spel som helst via Apples AppStore. I dag finns såväl gamla traditionella spel som schack och Othello i appformat, liksom helt nya open sandbox-spel som tidigare bara varit tillgängliga på konsoler som Playstation eller Xbox.

Att spela spel kan få vilken tråkig väntetid som helst att bli jätterolig. Det finns även ett flertal mobilspel som tillåter co-op-läge, det vill säga erbjuder möjligheten att spela i lag tillsammans med dina vänner. Roligt!

Fotografera

En gång i tiden behövde man släpa med sig stora kameror för att föreviga viktiga ögonblick i livet. Inte nu längre! Även om du säkert tar femtio onödiga foton och skärmdumpar varje dag med din iPhone, bör du ägna en tanke åt hur roligt det är kunna se resultatet av ditt fotograferande utan att behöva lämna in kamerarullen till fotoaffären för framkallning först. Att kameran i de senare iPhone-modellerna håller riktigt hög kvalitet gör såklart det hela ännu roligare.

Planera och organisera

Ja okej, det är inte alla som tycker att det är roligt att planera och organisera. Men det finns faktiskt de som njuter av att skriva listor, göra planer och försöka styra upp sina liv i största allmänhet genom tydlig organisation. Och för dessa människor finns det hur många appar som helst på AppStore att välja och vraka bland – med stort nöje.

Utmana dig själv när du tränar

Att träna blir roligare om du kan utmana dig själv på nya spännande sätt varje träningspass. Och med hjälp av din iPhone, lite datatrafik från ditt mobilabonnemang och en bra träningsapp kan du göra just det. Det finns till och med så roliga träningsappar som ZombieRun – där du springer din vanliga löprunda och lyssnar på en berättelse där du blir jagad av zombies. Garanterad pulshöjare.

Köp biljetter och res

Att resa, oavsett om det är i lokaltrafiken eller längre bort än så, är för många människor en nödvändighet och kan också ses som ett nöje. Att se nya platser utvecklar intellektet och kan kännas mycket inspirerande när vardagen varit lite grå under en tid. De flesta resor kan du boka direkt via din mobiltelefon i dag – allt från den lokala bussresan till utrikesflygningar.

Avslutningsvis – ytterligare fyra roliga aktiviteter på iPhone

  • Lyssna på musik  
  • Betala räkningar
  • Buda på auktion
  • Skriva poesi

Kanske invänder någon mot att “betala räkningar” kvalar in på en lista av tio roliga saker man kan göra på sin iPhone. Men ingången till denna artikel var att finna glädje och underhållning även där man vanligtvis inte ser den. Och att kunna betala sina räkningar, inte minst på ett så smidigt sätt som med sin mobiltelefon, är faktiskt mycket roligt. Om du dessutom väljer en prisvärd mobiloperatör kommer telefonräkningen inte ens bli särskilt dyr.