SPORT & FRITID

Konstigaste professionella sporter

Vad tänker du på när du hör orden ”professionell sport” Är det fotboll, basket eller fotboll? Vi har uppfunnit och spelat många spel genom historien som visar att vi värdesätter konkurrens och tävlingar för att bestämma överlägsenhet som en civilisation. Medan de flesta av oss känner till olika professionella sporter är vissa professionella sporter konstiga om du tänker på dem. Dessa speciella professionella sporter visar att människor har vant sig vid bisarra sportevenemang. Låt oss dyka in i de tio mest konstiga professionella sporterna vi inte kan tro.

10. Armbrytning

Armbrytning är ett sport som vi alla har provat minst en gång i våra liv. Du har antagligen till och med vunnit mot din familj eller vänner. Medan armbrytning har funnits i evigheter, erkändes det inte som en professionell sport för några decennier sedan. Dessa dagar möts professionella armbrytare, eller ”pullers”, som de är kända för fans, i pro-turneringar där de testar varandras gränser. 

9. Dragkamp

När det gäller antika sporter är dragkamp ett av de mest igenkännliga sporten på planeten. Från Egypten, Kina och Grekland tävlar idrottare mot varandra i ett spel som testar lagarbete och styrka, men det här är en av de konstigaste sporterna någonsin när du tänker på det. På internationell nivå styr Tug of War International Federation sporten, som till och med har varit med i OS. 

8. Krocket

Krocket är en professionell sport. Som en sport som en gång presenterades i OS är krocket en av de mest inkluderande sporterna och var den första utomhussporten som omfamnade jämställdhet.

7. Tandem racing

Cyklar gjorda för två är sällsynta på gatorna, men de tar cykellopp till en helt ny nivå inom friidrott. Som en sport som involverar två tävlande är tandem-tävlingar spännande att titta på.

International Cycling Union definierar tandemlopp som amatörhändelser där två idrottare maximerar sin hastighet och takt jämfört med enskilda cykelsprint. För pro-racers är tandemracer fördelaktiga eftersom de kan trampa snabbare med sin dubbla effekt.

6. Polo

Det finns några sporter som för samman människor och djur, och polo är en av dem. Polo, även känt som ”kungens spel” och en ”rik mans sport”, är konstigt eftersom de flesta inte kan relatera till det.

Polo började som ett spel som utbildade nomader för krig. Logiken var att om ryttare kunde kontrollera en häst medan de jagade en boll och spela som en del av ett lag, kunde de prestera mycket i strid. Den moderna versionen av krigsspelet uppfanns på nytt av brittiska officerare i Indien som drogs till sportens skönhet.

5. Ensam synkroniserad simning

Solosynkroniserad simning är en av de konstigaste sporterna globalt, och det tog tre OS för världen att inse att en dansare inte kunde synkronisera på egen hand! I denna sport utför dansaren en slags vattenbalett medan den synkroniseras med musiken.

4.  Kabaddi 

Kabaddi, en kontaktsport som spelas av inhemska indianer för många århundraden sedan, är en av de mest bisarra sporterna i världen. 

3. Dressyr

Dressyr är en professionell hästsport som anses vara den högsta nivån av hästträning. I denna märkliga sport visar ryttare och deras hästar sin förmåga att utföra en serie programmerade händelser för domarna och publiken som bedömer noggrannhet och kreativitet.

Som en sport testar dressyr ryttarnas förmåga att träna sina hästar att prestera naturligt, och i händelser uppfyller ryttaren olika utmaningar. En toppartner i dessa händelser har ett djur som reagerar på vägledning enkelt och på begäran.

2. Gång

Gång har varit en del av OS sedan 1904 och när det flyttade till USA var det en spektakulär sport för inomhusarenor. För sportälskare var tävlingsvandring en av de mest spännande sporterna eftersom den krävde mycket av artister.

Gång har ett par regler som gör det till en utmanande sport. Först måste idrottare alltid ha en fot i kontakt med marken, och om den inte syns med blotta ögat får de ett straff. En annan konstig regel är att idrottaren aldrig ska böja knäna under ett lopp; detta är ett brott som domare bedömer. Om en idrottare får tre varningar, diskvalificeras de automatiskt från loppet.

1. Face Slapping 

Face slapping kräver ingen introduktion, och om vi är ärliga, verkar det inte vara det bästa stället att vara i den mottagande änden av en smäll. Men i Ryssland är face slapping en vild sport som lockar stora folkmassor som är glada att se två tävlande slå varandra.

I denna respektfulla sport som får dig att krypa och skratta samtidigt, står spelare över vita bord och slår med hand flatan mot varandra. I det som bara kan beskrivas som artig vändning väntar varje spelare på den andra spelarens slag och kan bara röra sig efter att de avslutat sin tur.

Det roliga i ”Slapping Championships” är att varje match fortsätter tills en spelare kapitulerar.