KULTUR & NÖJE

Köp nu! Bästa elverket på marknaden

Att ha en bästa elverket hemma skyddar dig inte bara från obehagliga strömavbrott, utan ger dig också möjlighet att driva många elektriska apparater var du än befinner dig. I garaget, på jobbet, utomhus eller på camping. Med bensin eller diesel är alternativen oändliga. Delta i vårt frågesport om de bästa kraftverken och välj det bästa kraftverket för dig!

1️⃣ Champion 2200W Champion Elverk – Bäst i test

Tyst och smidig för sin effekt. Perfekt för vinter camping. Detta är en av de många positiva recensionerna av Champion 2200W inverter powerhouse på nischsidan mrfritid.

Elverk med snygg design

Det som imponerade på Price Advisor var att Champion 2200W Mighty Atom har en riktigt robust design och ser förmodligen bäst ut i våra tester av elverktyg. Den finns i svart eller gult och är prydd med den snygga Champion-logotypen på kroppen.

Världens lättaste 2200W Inverterelverk

Champion 2200W Mighty Atom introducerar världens lättaste inverteraggregat med en vikt på 17,6 kg och en effekt på 2000 W. Inverterkraftverket är litet och lättmanövrerat, vilket gör det lämpligt för tillämpningar som båtar, fritidshus och camping. En elektrisk belastning är den del av en elektrisk krets som genererar kommersiell ström, eller enklare uttryckt, elektronisk utrustning som drivs av energi. Den låga vikten beror på den nyutvecklade 79cc-motorn som garanterar en imponerande drifttid på 10,5 timmar.

Ett tyst mycket tyst elverk

Champion 2200W The Mighty Atom har en maximal ljudnivå på 58 decibel, vilket uppfyller miljöklass EU5 och är betydligt lägre än alla konkurrenter. Med en maximal effekt på 2200 watt och en strömstyrka på 16 ampere kan den enkelt ge ström till viktiga saker som luftkonditionering, mikrovågsugnar, kylare, fläktar och lätta elverktyg. Med sitt bekväma, ergonomiska handtag väger Champion 2200W The Mighty Atom lika mycket som en vanlig hantel och är mycket lätt att bära.

Svårt att hitta nackdelar

Det enda egentliga argumentet mot Champion 2200W The Mighty Atom-omriktaren är att den inte har tillräckligt med kraft för att driva tyngre elektronisk utrustning som den borde. Men för dem som letar efter ett bärbart kraftpaket med mycket hög effekt för sin storlek är valet enkelt. Denna generator är också relativt dyr, den kostar över 6 500kr.

Champion 2200W Specifikationer:

  • Max. Effekt: 2200 watt
  • Vikt: 17,6 kilo
  • Ljudnivå: 58 decibel
  • Kontinuerlig effekt: 1900 watt
  • Motor: 79cc
  • Drifttid: 10,5 timmar

2️⃣ AL-KO 2500

AL-KO 2500 kostar drygt 4 500 kronor, vilket gör den till ett utmärkt val i budget segmentet.

Lätt och kompakt elverk från AL-KO

AL-KO 2500 väger 45 kg, vilket gör den till en av de lättaste i sortimentet. Dess prestanda täcker därför många elektroniska apparater i hemmet, vilket gör den till ett mycket klokt val för hemmabruk.

AL-KO – Låter en del

Tänk dock på att ljudnivån är 95 dB jämfört med t.ex. en lastbil som startar 10-15 meter bort. På grund av generatorns ringa storlek har den endast en 15-liters bensintank och en mycket konkurrenskraftig drifttid på cirka 14 timmar (som kan variera något beroende på belastning).

Flera olika uttag

Det svart-röda höljet innehåller 4-taktsmotorn, två standard 230V-uttag och en analog voltmeter.

Ett litet elverk med hög prestanda

Effekten är tillräcklig för relativt krävande elektronisk utrustning för både privat och lätt yrkesmässigt arbete.

Hög säkerhet

För att garantera säkerheten är båda uttagen utrustade med överbelastningsskydd.AL-KO är en tillverkare som är känd för att erbjuda högkvalitativa produkter till låga priser. AL-KO 2500, en tillverkare som specialiserat sig på trädgårds utrustning, är den idealiska generatorn för ett brett utbud av elverktyg för gröna entusiaster.

3️⃣ AL-KO 2000i

AL-KO 2000i har fått höga betyg på Proffsmagasinet.se och Bygghemma.se och är ett mycket pålitligt elverktyg – det ligger på 29:e plats i PriceRunners rankning av elverktyg, vilket är mer än en bekräftelse.

Optimalt elverk för utflykter och camping

Detta kraftpaket var det bästa jag någonsin har använt. Jag använde den på en campingplats och den var väldigt tyst! Bra kraftpaket för en kanon!” .kundrecensioner om AL-KO 2000i publicerade på Proffsmagasinet.

Anpassad för lite känsligare teknik 

AL-KO 2000i är en invertergenerator, vilket gör den mycket lämplig för strömförsörjning av känslig elektronisk utrustning som datorer och TV-apparater. Faktum är att en inverterströmförsörjning kan ge samma ström som ett eluttag i hemmet.

Tystlåtet elverk – perfekt för hemmiljön

Den är lätt och kompakt. AL-KO väger 21 kg, rymmer 4 liter bensin i tanken och har en drifttid på 5 timmar, vilket är rimligt. AL-KO 2000i är ett relativt tyst elverktyg med en maximal ljudnivå på 64 decibel.

Lägre effekt än huvudkonkurrenten

AL-KO 2000i har en effekt på 1600 W vilket är ännu lägre än Champion 2200 W The Mighty Atom. Med andra ord är AL-KO 2000i mycket prisvärd men presterar dåligt. Där har AL-KO 2000i fått betyget 4,7 av 5 och är en bra produkt överlag.