KULTUR & NÖJE

Sista Dagarna: Topp 5 Filmer Att Se Innan De Försvinner Från SVT Play

Med så många filmer tillgängliga för streaming är det lätt att missa de riktiga pärlorna. Därför är vi här för att hjälpa er navigera genom den omfattande streamingvärlden. Inom kort kommer några utvalda högkvalitativa filmer att tas bort från SVT Play, så passa på att mysa hemma med några timmars kvalitetsfilm. Som alltid, erbjuder vi på tvlive.nu vägledning inom både tv och streaming! För fler rekommendationer, kolla in våra artiklar.

5. The Imitation Game – Sista Chansen 31 Januari


Se Benedict Cumberbatch i ”The Imitation Game”, en resa till tiden före Andra Världskriget. Filmen skildrar den briljanta matematikern Alan Turing som spelar en avgörande roll i den brittiska underrättelsetjänsten. Med sitt extraordinära sinne räddar han miljontals liv. Samtidigt kämpar Turing med en personlig hemlighet. En film som förenar historisk vikt med mänsklig insikt.

4. Jojo Rabbit – Missa Inte, Sista Visning 14 Januari


För dig som älskar mörka komedier är det dags att se ”Jojo Rabbit” innan den försvinner från SVT Play den 14 januari. Filmen berättar om en ensam tysk pojke under Andra Världskriget. Hans liv förändras när han upptäcker att hans mamma gömmer en judisk flicka. Med stjärnor som Scarlett Johansson i huvudrollerna, utmanar och berör filmen.

3. The King’s Speech – Gå Inte Mist Om, Avslutar 14 Januari


I ”The King’s Speech” följer vi Bertie som blir kung George VI av Storbritannien. Hans svåra stamning och hälsoproblem ifrågasätter hans lämplighet som kung. En talpedagog från Australien förändrar hans liv. En gripande film om övervinning och ledarskap som inte bör missas.

2. 438 Dagar – Se Innan 28 Januari


”438 Dagar”, baserad på verkliga händelser, visar Martin Schibbyes och Johan Perssons fängslande i Etiopien anklagade för terrorism. Deras kamp och överlevnad under svåra förhållanden är kraftfullt skildrad.

1. The Father – Se Innan 14 Januari


I ”The Father” möter vi Anthony Hopkins som Anthony, en man med demens som vägrar acceptera sin sjukdom. Han ifrågasätter sitt sinne och verklighet. En djupt berörande film som verkligen är sevärd.