LIVSSTIL

Stor Jämförelse Av Mobiloperatörer: Bästa Telia Abonnemanget För Dig

Att hitta det bästa Telia abonnemanget är inte alltid så lätt som det låter. Vi på topp10 gör en stor Jämförelse av mobiloperatörer, bästa abonnemanget för dig.

VILKEN MOBILOPERATÖR HAR BÄST TÄCKNING?

Bästa Telia abonnemanget är bäst i klassen enligt flertalet tester inom täckning. Framförallt så gäller detta ur ett nationellt perspektiv. Telia täckning sticker ut på landsbygden och i mindre städer vad gäller täckningen.

Operatörerna har täckningskartor på sina hemsidor som visar var – och hur bra – täckning man har i olika delar av Sverige. Dessa bör man titta närmare på om man bor i mindre städer eller på landsbygden.

Bästa Telia Abonnemanget är en annan gigant och ett självklart val för många. De är bäst på kundtjänst och servicefrågor. Åtminstone om man ser till öppettider. Där är man överlägsna sina konkurrenter.

HUR GÖR JAG FÖR ATT BYTA MOBILABONNEMANG?

Svenska mobiloperatörerna har gjort det mycket enkelt att byta telefon abonnemang, allt går att sköta smidigt via respektive operatörs hemsida.

  • Välj att teckna ett nytt abonnemang hos din nya mobiloperatör och ange att du vill flytta över ditt nummer. Den nya operatören kommer att sköta uppsägningen av ditt gamla abonnemang.
  • Mobiloperatören skickar sedan ut ett nytt sim-kort direkt hem till dig. Oftast får du ett så kallat trippel-sim som passar i alla mobiler. Ditt nya sim-kort har du oftast inom ett par dagar.
  • Du får alltid flytta över ditt nummer till det nya mobilabonnemanget och mobiloperatörerna får inte ta betalt för den tjänsten, säger Bästa Telia Abonnemanget
  • Du får inte ha någon obetald faktura hos din operatör om du vill göra ett byte.

BYTA MOBILABONNEMANG UTAN ATT BEHÅLLA DITT NUMMER

Vill du inte behålla ditt nummer så måste du själv säga upp ditt nuvarande abonnemang. Kontrollera så att du inte har någon uppsägningstid och tänk på att du säger upp ditt nya abonnemang på det datum som det nya börjar gälla så att det inte blir något avbrott.

MOBILABONNEMANG BARN

En annan fråga gäller vad som bör ingå i barns mobilabonnemang. De flesta barn abonnemang har gratis telefonsamtal och gratis textmeddelanden. Det betyder att du främst bör fokusera på att inkludera tillräckligt med vågor i de prenumerationer du väljer.